Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

основи цивільного захисту

vseosvita.ua

Четвер, 30 червня 2022, 12:20

Учні львівських шкіл вивчатимуть основи цивільного захисту

основи цивільного захисту

Йдеться про навички стрільби, першої домедичної допомоги, а також поводження з невідомими та вибухонебезпечними предметами.

Львівська міська рада розробила Програму підготовки закладів освіти Львівської міської територіальної громади та здійснення освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році. 

Про це йдеться в проєкті рішення Львівської міської ради.

В новому, 2022-2023 навчальному році учні міських шкіл набуватимуть практичні навички зі стрільби та вивчатимуть правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, щодо дій з невідомими та вибухонебезпечними предметами, пожежної безпеки та правильного поводження з засобами індивідуального захисту тощо. 

Програмою передбачено облаштування нових та модернізації наявних стрілецьких тирів у закладах освіти, створення належних умов для зберігання навчальної зброї у закладах освіти,  вдосконаленні матеріально-технічної бази національно-патріотичного спрямування, а також проведенні серії просвітницьких заходів на національно-патріотичну тематику.

У межах цієї програми у школах Львова також будуть облаштовані найпростіші укриття.

Програма передбачає організацію навчань за напрямами: цивільного захисту в умовах надзвичайних ситуацій, взаємодопомоги, правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, щодо, пожежної безпеки та правильного поводження з засобами індивідуального захисту, організацію навчань та практичних відпрацювань навичок домедичної допомоги для всіх учасників освітнього процесу, а також напрацювання алгоритму дій у разі відсутності засобів комунікації та зв’язку спільно з представниками відповідних органів.

Фінансування Програми здійснюватиметься коштом видатків загального фонду бюджету Львівської міської територіальної громади, передбачених на 2022-2023 роки, та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Нагадаємо, школи Львова працюватимуть у змішаному форматі з 1 вересня. 

Сьогодні, 30 червня, відбувається пленарне засідання сесії Львівської міської ради в закритому режимі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.