Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міська рада

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 5 липня 2022, 05:55

Влада Львова визначила перелік екстреної соціальної допомоги

Львівська міська рада

У Львові визначили види соціальних послуг, які від влади можуть отримати потребуючі в умовах воєнного стану.

Виконком Львівської міської ради вчора, 4 липня, затвердив умови та порядок отримання екстрених (кризових) соціальних послуг.

Про це йдеться у рішенні виконкому "Положення про особливості надання соціальних послуг на території Львівської міської територіальної громади в умовах воєнного стану".

Визначено, що екстрену допомогу на території Львівської МТГ можуть отримати також особи, які не є її членами, а також ті, у яких відсутні документи, лише на підставі заяви від такої особи. 

Рішення про невідкладне надання соціальних послуг під час воєнного стану соціальні працівники ухвалюють стосовно осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах через шкоду, завдану пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією.

Рішення про екстрену допомогу приймають соцпрацівники Львівської міськради не пізніше однієї доби з моменту одержання заяви, звернення та повідомлення, протягом однієї доби забезпечують надання соціальних послуг. На підтвердження надання екстреної допомоги складається акт про отримання послуги. 

До переліку послуг екстреної соціальної допомоги включені: інформування, консультування, надання притулку, зокрема нічного, короткотермінове проживання, екстрене (кризове) втручання. 

Під час дії воєнного стану також може забезпечуватися надання екстрено (кризово) соціальних послуг: представництво інтересів, підтримане проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, бездомних осіб, соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, догляд вдома, догляд стаціонарний, денний догляд, денний догляд дітей з інвалідністю, паліативний догляд, соціально-психологічна реабілітація, натуральна допомога, переклад жестовою мовою, транспортні послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.