Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз збут

lvgaszbut.com.ua

Неділя, 10 липня 2022, 09:38

Львівгаз збут затримує повернення грошей колишнім клієнтам

Львівгаз збут

Клієнтам, які здіснили переплату або сплатили за газ помилково, потрібно  надіслати заяву на повернення коштів.   

ТОВ Львівгаз збут, яке працює під брендом "Твій газзбут" повідомило про затримку повернення своїм колишнім клієнтам оплати за послугу, яку підприємство перестало надавати з незалежних від нього причин. 

"Ми докладаємо максимальних зусиль, аби розв'язати це питання. Повернення коштів триває і ми дуже просимо наших клієнтів набратися терпіння. На жаль, воєнний стан та дії  ГК "Нафтогаз України" уповільнюють процес повернення коштів, але ми намагатимемось завершити його у стислі терміни", – сказав директор "Львівгаз збут" Павло Майк.

Станом на сьогодні Львівгаз збут повернув клієнтам 959 тисяч гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ.

"Зміна постачальника для побутових споживачів ТОВ "Львівгаз збут" відбулась у червні, хоча офіційна дата зміни постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС України зазначена 01.05.2022 р. В умовах відсутності комунікації зі споживачами з боку нового постачальника, ТОВ “ГК "Нафтогаз України", частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника", – зазначається у повідомленні.

Автоматично перевести переплату з особового рахунку у ТОВ "Львівгаз збут" на особовий рахунок клієнта у ТОВ "ГК "Нафтогаз України" неможливо, оскільки це різні юридичні особи. Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів однієї компанії на особові рахунки споживачів іншої, оскільки з ТОВ "ГК "Нафтогаз України" не досягнуто згоди з даного питання.

Нагадаємо, наприкінці квітня Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обовʼязків з постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. Через це нові договори на закупівлю газу для населення з ГК "Нафтогаз Трейдинг" не уклала переважна більшість постачальників. В результаті цього більш як 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні "постачальника останньої надії", функції якого виконує "ГК "Нафтогаз України".

Тоді ж уряд доручив АРМА передати арештоване майно облгазів, включно з "Львівгазом", в управління "Чорноморнафтогазу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.