Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

Вівторок, 12 липня 2022, 16:48

Мешканцю Борислава загрожує п'ять років ув'язнення за поширення символіки тоталітарного режиму

Прокуратура Львівської області

Справу щодо мешканця Борислава, який поширював символіку тоталітарного режиму, скерували до суду.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Дрогобицької окружної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт щодо мешканця Борислава, який поширював та публічного використовував символіку комуністичного тоталітарного режиму.

"Чоловік через власний публічний обліковий запис у соціальній мережі Facebook постив публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки" – наголосили у прокуратурі.

Мешканцю Борислава загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 9 квітня 2016 року Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.