Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 13 липня 2022, 17:15

На Львівщині офіційно роботу шукали майже 3000 переселенців

Львівщина

До центрів зайнятості Львівщини звернулися 2,7 тисячі внутрішніх переселенців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 13 липня, починаючи з 24 лютого, моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну, до центрів зайнятості Львівщини звернулися 2,7 тисячі внутрішніх переселенців.

За цей час служба зайнятості працевлаштувала 497 переселенців, більшість з них (30%) потрапили на підприємства переробної галузі, майже 20% – у заклади гуртової та роздрібної торгівлі.

Майже 7% долучилися до роботи у транспортній сфері, 5,5% працевлаштували за фахом в установи сфери охорони здоров’я, стільки ж – на підприємства постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, ще 5% працюють в агропромисловому комплексі, решта – в інших галузях економіки.

Наразі роботу продовжують шукати 1034 осіб, з яких 73% становлять жінки. За професійними групами серед переселенців домінують – 58,3% – службовці (законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери, професіонали, фахівці, технічні службовці). Представники робітничих професій становлять 33,3% (працівники сфери торгівлі та послуг, оператори та складальники устаткування і машин, кваліфіковані робітники з інструментом). Решта – 8,4% – особи, що мають найпростіші професії або без професії.

Нагадаємо, станом на початок травня в області офіційно зареєстрували 11,8 тисячі безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.