Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Четвер, 14 липня 2022, 17:25

На Львівщині зафіксували одну із найвищих цін на землю в Україні

земельна ділянка

Середня вартість 1 га землі в області становить близько 80 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Починаючи з 1 липня 2021 року, на території Львівської області в рамках ринку землі було укладено правочинів на 2550 га, з яких 967 га – це площі проданих 732 земельних паїв.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, середня вартість гектара на Львівщині становить близько 80,35 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні майже вдвічі та поступається лише Київській області.

"Реєстри відновили свою діяльність, нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі. Знову запрацював ринок землі. Тому вартує вкотре наголосити, що якщо власник таки вирішив продати свій пай, то необхідно пам’ятати, що до 1 січня 2030 року ціна продажу такої ділянки не може бути меншою за нормативну грошову оцінку" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

За її словами, найбільше транзакцій з землею провели у Харківській, Дніпропетровській та Херсонській областях, а найменше – Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Додамо, з 1 липня 2021 року в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.