Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

П'ятниця, 15 липня 2022, 14:13

На Львівщині за тиждень здали в оренду майже 500 гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Минулого тижня в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею понад 498 га. 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Минулого тижня на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди землі щодо 48 сільськогосподарських ділянок площею 498,7 га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, найбільше передали в оренду та зареєстрували договори щодо ділянок Дрогобицька (230,6 га) та Ходорівська (84,8 га) ОТГ.

Загалом за спрощеною процедурою на період воєнного стану громади області передали в оренду аграріям 1336 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 7350 гектарів.

Також між аграріями передали право користування щодо 2605 ділянок на площу понад 2970 га.

"Ааграріям не потрібно зволікати з рішеннями щодо укладення договорів оренди на воєнний період. Оскільки такі договори, відповідно до закону, мають термін оренди до року часу, задіяти такі земельні ділянки орендар зможе і під посів озимих культур" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.