Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підприємство на Львівщині

Середа, 20 липня 2022, 11:19

На Львівщині виявили компанію, яка співпрацювала з підприємством-підрядником Міноборони РФ

підприємство на Львівщині

Компанія заборгувала 200 мільйонів гривень підприємству, яке виконує замовлення Міноборони РФ.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Аналітики Бюро економічної безпеки України виявили на території Львівської області підприємство, яке імпортувало сировину та обладнання з РФ для виготовлення продукції.

"У згаданого ТОВ виявлено заборгованість перед підприємством із Росії. Також встановлено, що російське підприємство виконує замовлення Міністерства оборони РФ та фінансує діяльність держави – агресора через сплату податків, зборів до державного бюджету Росії у значних розмірах.

Загальна сума заборгованості становить в еквіваленті понад 200 млн грн. У випадку погашення кредиторської заборгованості українським підприємством, грошові кошти могли бути використані для фінансування збройної агресії Росії проти України" – йдеться у повідомленні.

У БЕБ наголосили, що для того, щоб перешкодити переведення цих коштів до РФ, вони направили інформацію до Кабінету міністрів та пропонують примусово вилучити цю кредиторську заборгованість, як об’єкта права власності РФ та її резидентів відповідно до закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів". 

Нагадаємо, у травні Верховна Рада затвердила указ президента щодо примусового вилучення в Україні майна РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.