Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

Четвер, 21 липня 2022, 16:31

Мешканці Львівщини заборгували за газ майже два мільярди гривень

Львівгаз

Мешканці області заборгували ТОВ "Львівгаз збут" майже два мільярди гривень за спожитий газ.

Про це повідомляє пресслужба ТОВ "Львівгаз збут".

Станом на сьогодні побутові споживачі заборгували ТОВ "Львівгаз збут" 1,9 мільярда гривень за газ, який було спожито до 1 травня поточного року. Загалом понад 60% колишніх клієнтів ТОВ "Львівгаз збут", що працює під брендом "Твій газзбут", мають борг перед компанією. 

"Сім років наша компанія безперебійно та надійно забезпечувала населення газом. Зі свого боку ми чітко виконували договірні зобов’язання. Тому нагадуємо клієнтам, які мають заборгованість перед компанією, що необхідно здійснити оплату за газ, який вони використали для своїх потреб" – наголосив директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк.

За його словами, найбільше компанії боргує мешканець Стрия, який використав газу на 332 тисячі гривень і досі не розрахувався.

Зазначимо, з 1 травня побутових клієнтів ТОВ "Львівгаз збут" автоматично перевели до "постачальника останньої надії", функцію якого виконує ГК "Нафтогаз України". Натомість ТОВ "Львівгаз збут" продовжує обслуговувати бізнес-клієнтів, яким постачає газ та електроенергію.

Згідно з правилами постачання природного газу, споживачі зобов’язані здійснити повний остаточний розрахунок з попереднім постачальником.

"Попередній постачальник не пізніше ніж через шість тижнів після виключення побутового споживача з реєстру його споживачів в інформаційній платформі зобов’язаний виставити такому споживачеві остаточний рахунок з урахуванням усієї непогашеної суми заборгованості, у тому числі за графіком погашення заборгованості (за його наявності) за договором постачання природного газу. Побутовий споживач зобов’язаний здійснити оплату такого рахунку не пізніше десяти робочих днів з дня виставлення такого рахунку" –  йдеться у документі.

Нагадаємо, у травні суд передав в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих систем, серед яких й "Львівгаз". Тоді ж уряд доручив АРМА передати арештоване майно облгазів в управління "Чорноморнафтогазу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.