Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

blog.i.ua

П'ятниця, 8 лютого 2013, 10:28

І знову вибори. І знову – без коштів…

Львівська обласна територіальна виборча комісія 7 лютого призначила нову дату проміжних виборів до Львівської облради - 7 квітня 2013 року.

 

Однак нині ситуація мало чим відрізняється від тієї, яка призвела до зриву голосування 27 січня. Адже як і у січні, так і нині, коштів на проведення виборів немає.  

«Кошти обов’язково виділять», - запевнив під час засідання своїх колег голова обласної виборчої комісії Микола Щур.

Однак  чомусь важко повірити у те, що за два тижні депутати Львівської облради таки відшукають необхідні 7 мільйонів гривень  для проведення проміжних виборів до обласної ради. Бо саме стільки, за словами Щура, необхідно для «нового» волевиявлення.

Нагадаємо, для того, аби проміжні вибори відбулися відповідно до чинного законодавства, тобто 27 січня, в депутатів Львівської облради було три місяці для вирішення питання їхнього фінансування. Однак вони відповідне питання навіть не винесли на розгляд облради, бо не змогли відшукати кошти у «тісному» бюджеті Львівської області.

Сьогодні ситуація повторюється: дату виборів призначено, початок виборчого процесу задекларовано, однак коштів - немає.

Микола Щур повідомив, що наступна сесія Львівської обласної ради запланована на 20 лютого. Тоді, за його словами, депутати і проголосують за виділення коштів.

Однак, що заважало депутатам зібратися на позачергове засідання обласної ради, якщо є принципова згода щодо виділення коштів із бюджету, а вже після цього оголошувати про початок «виборчої кампанії №2»?

Важливо також і те, як бути із виборами 27 січня, котрі визнані такими, що не відбулися. Адже виборчі комісії проводили засідання, люди працювали, а деякі дільниці навіть відчинилися для проведення волевиявлення.

Проте сьогодні керівництво Львівської обласної виборчої комісії навіть не згадує про тих людей, які працювали у виборчих комісіях, створених для проведення проміжних виборів 27 січня.  На засіданні ТВК її  голова Микола Щур повідомив, що в обласному бюджеті кошти закладені лише для наступного волевиявлення, не згадуючи про  зарплату людям, котрі ні в чому не винні, бо робили свою роботу відповідально у попередній передвиборчий період.    

Доля проміжних виборів на Львівщині сьогодні знову залежить виключно від позиції депутатів облради.

Однак, аналізуючи останні виступи представників провладних політичних сил на Львівщині, а саме «Свободи» та «Фронту Змін», ці вибори знову можуть бути зірвані.

Нагадаємо, що у парламенті одна із народних депутаток від Львівщини зареєструвала законопроект щодо змін у процесі фінансування проміжних виборів на місцях. То ж цілком ймовірно, що більшість обласних обранців за виділення коштів знову не голосуватимуть, чекаючи виділення коштів із державного бюджету. До тих пір півмільйона мешканців Львівщини залишатимуться без своїх представників у Львівській обласній раді. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.