Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 26 липня 2022, 12:41

У Львові змінять формат відзначення 20-их роковин Скнилівської трагедії

Львів

Завтра у Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії, проте через воєнний стан події відбудуться в іншому форматі.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Завтра, 27 липня, у Львові вшановуватимуть жертв Скнилівської трагедії, проте цього разу, через обмеження, зумовлені воєнним станом, меморіальні події відбудуться в іншому форматі.

Як пояснили у міськраді, в минулі роки заходи з вшанування жертв Скнилівської катастрофи відбувалися у два етапи. Спершу звершували Божественну Літургію та Парастас за загиблими у каплиці Всіх святих українського народу і пам'яті жертв Скнилівської трагедії біля летовища, а потім присутні вирушали до "Сегменту пам'яті на аеродромі", де покладали квіти та запалювали лампади.

Цьогоріч через війну такий формат вшанування є неможливим, тому у 20-ті роковини Скнилівської катастрофи о 11:00 год відбудеться Богослужіння у храмі Воскресіння Христового (вул. Городоцька, 319а).

Зазначимо, трагедія на Скнилівському летовищі у Львові трапилась 27 липня 2002 року під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України. Внаслідок падіння винищувача Су-27 у натовп глядачів загинуло 77 осіб, з них 28 дітей, і постраждало близько 250 людей.

За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.