Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

donbass.ua

П'ятниця, 8 лютого 2013, 20:00

Державне фінансування підготовки до Євробаскету-2015 складе понад 7 млрд. грн.

Держава виділяє на підготовчі роботи до Євробаскету-2015 в Україні 7,057 млрд. грн.

 

Ці гроші підуть на реконструкцію Палацу Спорту в Києві (200 млн. грн.), створення тренувальних майданчиків для збірних (782 млн. грн.), компенсацію відсотків по банківському кредиту (1,1 млрд. грн.), будівництво нових злітно-посадкових смуг аеродромів у Одесі та Дніпропетровську (3,4 млрд. грн.), розвиток існуючої інфраструктури в містах, що приймають Євробаскет-2015 (1,4 млрд. грн.).

Зокрема, заплановане будівництво шести сучасних багатофункціональних арен у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові та Львові, а також реконструкція Палаців спорту в Києві та Дніпропетровську.

Передбачається також створення тренувальних майданчиків для 24-х національних збірних країн Європи, зокрема, будівництво 5 тренувальних баз  у Дніпропетровській, Донецькій, Одеській, Харківській, Львівській областях та будівництво 3 тренувальних комплексів у Криму, Карпатах та Києві.

Окрім державних коштів, частина фінансування надійде від інвесторів – це 4,3 млрд. грн. Саме інвестори беруть на себе фінансування будівництва всіх 6 нових спортивних, а також будівництво термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська.

Із них 25% – це власні кошти інвесторів, а 75% –  кредитні кошти, які інвестори беруть в банках. Інвестори повертають банку тіло кредиту за п’ять років, а держава компенсує відсотки банківського кредиту, – пише УНІАН

Нагадаємо, вчора, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 гана вул. Липова алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.