На Кульпарківській зведуть нову багатоповерхівку з підземним паркінгом

П'ятниця, 19 серпня 2022, 11:43

Виконком дозволив знести існуючі будівлі на вул. Кульпарківській, 190 та збудувати на їх місці 6-поверховий будинок.

Сьогодні, 19 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ОСББ "Кульпарківська 190" багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Кульпарківській, 190 у Львові зі знесенням існуючих споруд.

Нову багатоповерхівку збудують на земельній ділянці, загальною площею 0,0945 га, що передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, будинок матиме 6 поверхів, його висота становитиме 22 метри. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 40%, площа забудови складатиме 378 м². Площа озеленення становитиме 132,72 м², а мощення – 434,7 м².

Також передбачений підземний паркінг.

"На земельній ділянці знаходиться споруда радянських часів. Пропонується зробити 6-поверховий житловий будинок. Кількість паркомісць буде більшою за кількість квартир, а перший поверх передбачено зробити комерційним" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

За його словами, забудовник також облаштує подвір'я та територію довколо будинку – сквер, а будівництво повністю відповідає усім будівельнии нормам та вимогам.

Земельна ділянка, на якій зведуть новий житловий будинок, належить до зони Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Залізничного району.

За даними аналітичної системи YouControl, ОСББ "Кульпарківська 190" зареєстроване з січня 2021 року у Львові. Керівником ОСББ є Юрій Баран, йому також належать "Житлово-будівельний кооператив "ЛМБ-5" та "Житлово-будівельний кооператив "Укрлеобуд". Кінцеві власники у ОСББ "Кульпарківська 190" – відсутні.

Мітки: Антон Коломєйцев, Будівництво у Львові, виконком ЛМР, вул. Кульпарківська, новини львова, фото