Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центральноазіатські репортери: наші в Україні

NewsPrice

Середа, 31 серпня 2022, 15:18

Медіапроект NewsPrice дослідив як живуть вихідці з Центральної Азії під час війни в Україні

Центральноазіатські репортери: наші в Україні

Під час дослідження опитали відомих рестораторів, адвокатів та підприємців – вихідців з Центральної Азії, які відмовилися залишити країну під час війни про те, що вони думають про все, що відбувається в Україні.

У статті: Центральноазіатські репортери: наші в Україні Абдураїм Рискулов – уродженець Киргизстану, майстер спорту з боксу, який безкорисливо зараз тренує молодь, розповів про те, як киргизстанець зміг без проблем стати депутатом одного з найбагатших районів Київщини. 

Ровшанбек Разметов – етнічний Узбек, який народився Туркменістані та який 21 рік пропрацював адвокатом, розповів про свою службу у лавах Збройних сил України. 

Філософ, вчений-історик Рустем Жангожа народився у Фрунзе та працював скелелазом-монтажником на Токтогульській ГЕС. Його син Алан воює на сході у лавах ЗСУ. За довге життя Рустем жодного разу не зустрічався з проявами ксенофобії в Україні. 

Ґуля Поготова народилася в Туркменістані. Сьогодні її фармацевтична компанія є однією з найбільших в Україні. Крім того, вона продовжує займатися журналістикою. І жодних проблем у спілкуванні з українцями у неї не виникало.

Аміл Мамедов родом із Канта. Кілька років тому він відкрив ресторан азербайджанської кухні у передмісті Києва. Люди спеціально приїжджають сюди здалека, щоб скуштувати чудовий шашлик. Але після початку війни його прибутки різко впали. Під час воєнних дій Аміл налагодив випічку хліба та щодня безоплатно роздає по 350 буханців місцевим жителям та військовослужбовцям української армії.

Ігор Деревяго, лікар-радіолог, народився у Ташкенті у 1963 році. У 1986 він поїхав на ліквідацію аварії Чорнобильської АЕС і з того часу живе в Україні. Він є власником мережі ресторанів у Києві. Ігор впевнений, що співпраця між Україною та країнами Центральної Азії має великі перспективи.

Усі ці люди розповідають, що довгі роки російські телеканали розгойдували тему націоналізму та шовінізму у сусідній країні. Насправді картина тут цілком протилежна. В Україні історично дуже різноманітна культура та традиції людей, які становлять єдиний багатонаціональний народ цієї країни. І сьогодні всі вони сповнені рішучості відстояти свободу та незалежність своєї країни.

За матеріалом NewsPrice.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.