Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

StrazGraniczna

П'ятниця, 2 вересня 2022, 15:38

У Польщі навчатимуться майже 200 тисяч українських школярів

Польща

Новий навчальний рік у польських школах розпочали 185 тисяч біженців з України.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек, новий навчальний рік у школах Польщі розпочали 185 тисяч дітей, які втекли від війни в Україні. Переважна більшість з них почала навчання у початкових школах, понад 40 тисяч – у дитсадках і кілька тисяч у гімназіях, технікумах і ремісничих школах.

За його словами, це на 7 тисяч менше, ніж 24 червня, коли закінчився 2021/2022 навчальний рік.

Загалом у Польщі проживає близько 700-800 тисяч дітей шкільного віку з України. Більшість з них навчаються дистанційно.

"Дистанційне навчання в Україні триватиме і більшість цих дітей, безумовно, будуть на дистанційному навчанні в Україні. Решта дітей навчаються дистанційно або повертаються в Україну, або перебувають в іншій країні" – заявив Пшемислав Чарнек.

Він додав, що органи місцевого самоврядування отримали 900 мільйонів злотих на підтримку українських дітей у польських школах до червня.

Нагадаємо, у серпні Пшемислав Чарнек заявляв, що польські школи готові з вересня прийняти на навчання 200-300 тисяч дітей з України.

Додамо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну за спрощеною процедурою у Польщі працевлаштувалися 358 тисяч українців. Станом на 26 липня до Польщі прибули понад 5 мільйонів біженців з України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.