Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

osvita.ua

Понеділок, 11 лютого 2013, 19:37

Львівські освітяни вимагають від влади не політизувати ЗНО

Науковці, вчителі-історики та спеціалісти-освітяни Львівщини звернулись до українських політиків та чиновників з вимогою відмовитись від спроби політизувати зміст деяких навчальних предметів, винесених на Зовнішнє незалежне оцінювання, передусім історії України.

Про це йдеться у резолюції та зверненні, ухвалених за результатами Обласної науково-практичної конференції "Програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України та всесвітньої історії: змістове наповнення", яка відбулася 6 лютого 2013 року у Львові.

Учасники конференції наголосили. що вважають неприпустимими намагання деяких політичних сил вихолостити ідею незалежного оцінювання. 

"Наполягаємо, аби влада законодавчо та організаційно підтримала розвиток системи ЗНО, забезпечила її повноцінне фінансування. Вимагаємо від політиків і чиновників відмовитися від спроб політизувати зміст окремих навчальних предметів, винесених на ЗНО, передусім історії України. Вважаємо, що від Зовнішнього незалежного оцінювання на найближче майбутнє залежитиме як повернення у молодих людей почуття справедливості, так і підняття престижу вчительської праці та інтелектуальний рівень українського суспільства загалом", – йдеться у зверненні. 

Резолюцію підписали 32 учасники конференції, серед яких:

І. Танчин, заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, канд. іст. наук, доцент; А. Миляник, заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти; А. Заяць, канд. іст. наук, доцент кафедри давньої історії України та архівознавства ЛНУ ім. І. Франка; О. Щодра, канд. іст. наук, доцент кафедри давньої історії України та архівознавства ЛНУ ім. І. Франка, М. Мудрий, канд. іст. наук, доцент кафедри новітньої історії України ЛНУ ім. І. Франка; М. Чорний, доцент кафедри середніх віків та візантиністики ЛНУ ім. І. Франка; Р. Пастушенко, завідувач кабінету розвитку освіти і виховання ЛОІППО; С. Хамуляк, начальник навчально-методичного відділу ЛРЦОЯО; М. Шимків, вчитель історії ЗОШ І–ІІІ ст. № 2 м. Буськ; Ю. Самсін, вчитель історії ЗОШ І–ІІІ ст. с. Старий Добротвір Кам’янка-Бузького району; Г. Івануса, старший викладач кафедри соціальної та культурологічної освіти ЛОІППО; Г. Старко, вчитель історії НВК «Школа-гімназія ім. В. Симоненка» м. Львова; В. Полулях, методист кабінету моніторингу та оцінювання якості освіти ЛОІППО та інші.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.