Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 23 вересня 2022, 19:09

Медики закликали владу Дрогобицького району обмежити масові заходи

Адаптивний карантин може повернутись в життя мешканців району. 

Дрогобицький районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” звернувся до місцевих органів влади з проханням забезпечити обмеження проведення масових заходів, а також вжити ряд інших заходів у зв’язку зі зростанням захворюваності на ковід. 

Про це повідомила Трускавецька міська рада. 

„Разом з тим, необхідно забезпечити виконання ряд заходів по підприємствах та організаціях, населення району, які потребують звернення уваги органів місцевого самоврядування по питанню профілактики Covid-19”, - сказано у зверненні. 

До переліку таких заходив включено:

„обмежити проведення масових заходів, у разі прийняття рішення про їх проведення, пропонувати обстеження швидкими тестами на антиген учасників перед початком заходу, за винятком тих, хто отримав сертифікат вакцинації;

– рекомендувати перевізникам забезпечити дотримання протиепідемічного режиму в громадському транспорті (недопущення перевантаженості, дотримання маскового режиму);

– рекомендувати об’єктам торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування та інші дотримуватися вимог адаптивного карантину;

– забезпечити керівниками закладів освіти та ЗОЗ дотримання рекомендацій щодо заходів профілактики Covid-19 в закладах освіти та ЗОЗ;

– активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо вакцинації, дотримання основних правил профілактичних заходів (дотримання дистанції, носіння масок, миття рук, використання антисептиків, дотримання режиму провітрювання та вологого прибирання приміщень з застосуванням мийних та дезінфекційних засобів і т.д.)”. 

Районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” мотивував свої вимоги тим, що показники захворюваності по Дрогобицькому району перевищують середньообласні на 9,0% (37,66 проти 34,55). 

„В мм. Дрогобичі, Стебнику, Трускавці з серпня триває поступове зростання захворюваності на ГРВІ, в тому числі на Covid-19. Слід зазначити, що рівень росту захворюваності на ГРВІ протягом серпня складає +31,1%, тоді як захворюваність на коронавірусну інфекцію -+2,3 рази”, - сказано у звернені. 

В то ж час  станом на 10 вересня рівень вакцинації населення Дрогобицького ОТГ складає 42,2% вакцинованих 2-разово, і лише 4,9 % дорослого населення отримали одну, а 0,02 % – дві бустерні дози вакцини.

„Тільки забезпечивши охоплення вакцинацією від Covid-19 якнайбільше громадян та чітким проведенням санітарно-протиепідемічних заходів можна запобігати подальшому зростанню захворюваності” - переконані медики. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я не планує вводити профілактичні обмеження по всій країні через сезонне зростання кількості хворих на коронавірус, зокрема, йдеться про контроль за наявністю Covid-сертифікатів та обов'язкове носіння захисних масок у громадських місцях. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.