Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Вівторок, 12 лютого 2013, 19:06

Костюк хоче поставити під особистий контроль державні тендери на Львівщині

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк має намір добитися від місцевих рад рішення про передачу Львівській ОДА повноважень на проведення тендерів із закупівлі харчування, вугілля, ремонту доріг та ін., які здійснюються органами місцевого самоврядування за кошти державного та обласного бюджетів.

Про це Варіантам стало відомо з власних інсайдерських джерел у районах області.

Минулого тижня відбулася нарада керівництва Львівської ОДА з головами РДА області, на якій останні отримали усне доручення з цього питання, а саме: провести відповідну роботу з головами райрад та сільськими головами з метою залучення останніх до вирішення цього питання, - стверджують наші джерела.

Нагадаємо, що більшість керівників і депутатів місцевих органів влади області опозиційно налаштовані до діючого голови Львівської ОДА, а отже навряд чи схочуть підтримати цю ініціативу. Більше того, в таких діях Костюка дехто із наших співрозмовників вбачає ознаки корупційних діянь. Адже не виключено, що голова Львівської ОДА на тендерах надасть перевагу фірмам, афільованим до нього чи до його бізнес-компаньйонів, - зазначали наші співрозмовники.  

Варіанти звернутися за коментарем безпосередньо до голови Львівської ОДА Михайла Костюка.

Костюк спочатку заперечив почуте, мовляв, «я не знаю про що йдеться», після чого попросив нас скерувати запитання у письмовій формі, адже за його словами «існують різні види делегування адміністративних повноважень».

Але згодом нам вдалося частково отримати коментар по суті.

Михайло Костюк наголосив на тому, що «тендери складають одну соту життєзабезпечення області».

Якщо ж йдеться про закупівлю вугілля державними установами області, то Михайло Костюк і справді буде наполягати на тому, щоб вони у 2013 році проводилися централізовано, бо «сьогодні вугілля закуповується різне, неякісне і не в місцевого виробника», тобто не у державної компанії «Львіввугілля». Останнє підприємство, як відомо, сьогодні має проблеми зі збутом своєї продукції і з виплатою зарплати шахтарям.

На наше запитання щодо ситуації з проведенням тендерів на ремонт доріг не було прямої відповіді, проте Михайло Костюк наголосив: «Ремонтом доріг та доглядом за ними в області може займатися лише одна структура – Облавтодор і наше завдання забезпечити його фінансами для цього».

На зауваження про те, що довший час ремонт доріг на Львівщині, в першу чергу у Львові, досить успішно виконувала приватна турецька фірма «Онур», Костюк відповів: «То у Львові, і вони лише ремонтують, а хто буде доглядати за дорогами, чистити сніг, латати ямки? Останнє робить виключно Служба автомобільних доріг і Облавтодор. Ми повинні зробити все можливе, щоб забезпечити їх фінансуванням, до того ж в цих структурах працюють наші, а не іноземні працівники».

Отож залишилося з’ясувати позицію голови Львівської ОДА Костюка щодо питання проведення тендерів на закупівлю харчування для державних установ Львівщини. Це запитання буде надіслано у письмовій формі.

Нагадаємо, половина всіх закупівель продуктів для міських лікарень Львова припадає на долю фірми 26-річної випускниці Львівської комерційної академії ПП «Гранд Еліт Продукт» Божени Дрозди. Лише за минулий рік ПП «Гранд Еліт Продукт» без конкурсу продало львівським лікарням і школам Шевченківського та Сихівського районів продуктів харчування на суму у 4,3 млн грн. В кінці минулого року ПП «Гранд Еліт Продукт» перемогло у тендерах на постачання продуктів у лікарні і школи  вже на 2013 році на суму 1,2 млн грн. ПП  Статутний фонд «Гранд Еліт Продукт» - 21 тис. грн. Підприємство створено 25 листопада 2011 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.