Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Микола Савельєв

Фб М. Савельєва

Понеділок, 31 жовтня 2022, 11:22

На часі ухвалення закону про ротацію в зоні бойових дій – Микола Савельєв

Микола Савельєв

Стрілець 62 батальйону 103  бригади ТРО, журналіст Микола Савельєв звернувся до народних депутатів з пропозицією пришвидшити ухвалення закону про ротацію в зоні бойових дій.

Про це він написав у блозі в Facebook.

Савельєв мотивує необхідність ухвалення даного закону тим, що психологічна, моральна і фізична втома роблять з солдат неефективних бійців і їх серйозно демотивують.

"Я не вчорашній, і прекрасно розумію, що тут не все так однозначно, але тримати військовослужбовців по 6-8 місяців на нулях без відпочинку – це шлях в нікуди. Давати їм 10 денні відпустки і називати це "повноцінним відпочинком" – це теж дурити самих себе. Психологічна, моральна і фізична втома роблять з солдат неефективних бійців і їх серйозно демотивують. Якщо, скажімо, в такому Законі зазначити, що після півроку перебування в зоні бойових дій КОЖНИЙ солдат, сержант і офіцер має право на двомісячний перепочинок за межами цієї зони (як варіант – місяць на ППД лікування, перепідготовка, доформування, переозброєння, а ще місяць – відпочинок в колі родини), то нічого страшного не станеться", – написав він.

Савельєв вважає, що кількість мобілізованих в Україні така, що замінити якийсь бойовий підрозділ іншим на час двомісячного перепочинку взагалі не проблема.

"Бо доводити бойовий потенціал військових структур до повного виснаження – це не тільки аморально, а й контрпродуктивно. Заміну, до речі, можна проводити поступово і побатальйонно, чи поротно, щоб дати змогу новоприбулим ознайомитись з ситуацією на певній ділянці фронту", – пропонує він.

Савельєв переконаний, що такий закон є необхідний особливо, якщо військові дії триватимуть довший час.

"Якщо на хвилю уявити, що ця війна на багато місяців, а то й років, то без нього просто не обійтись. Та політична структура, яка його розробить і винесе на голосування – заробить на майбутнє величезні плюси, незалежно від результатів такого голосування. Ті ж, хто намагатиметься цей Закон про ротацію заблокувати чи провалити – просто приречені на всенародну нелюбов і неповагу", – написав він.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.