Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

ua-graphics.livejournal.com

Четвер, 14 лютого 2013, 18:36

Питання про збереження творчого спадку художниці Софії Караффи-Корбут розглядатиметься у Львівській облраді

Депутат Львівської облради та голова фракції «УДАРу» Оксана Юринець винесла на розгляд комісії облради питання про збереження історико-культурної спадщини художниці Софії Караффи-Корбут.

 

Як розповіла Варіантам Оксана Юринець, раніше Софія Караффа-Корбут мешкала на вул. Тернопільські, 1 у Львові та мала там майстерню у приміщенні під дахом площею близько 44 м кв. Проте вже 16 років цінні лінолеуми із гравюрами художниці зберігаються у комірчині Статуправління.

"В одній зі шкіл був її музей, але зі зміною директора залишився тільки куточок в учительській", - розповідає депутат.

Спадкоємцем Софії Караффи-Корбут після її смерті став мешканець Львова пан Валько, який також хоче, аби її спадок можна було представити громадськості. Проте, як пенсіонеру, йому складно самому знайти місце для експозиції.

Окрім Оксани Юринець, пошуком можливості для виставлення спадку художниці також займається мистецтвознавець Богдан Горинь, який зараз продовжує роботу на книжкою про творчість Софії Караффи-Корбут.

"Можливо це буде у Палаці мистецтв, можливо знайдеться місце у Музеї історії релігії, - говорить про ймовірне приміщення Оксана Юринець та додає. - Є понад 60 книжок, до яких вона робила люстрації. Треба вирішити питання із тим, щоб зберегти те, що залишилось".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.