Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

inspired.com.ua

Четвер, 14 лютого 2013, 20:23

Приміщення ресторану «Грушевський» у Львові мало стати центром популяризації української книги

Приміщення, де зараз розташувався ресторан «Грушевський», на місці колишнього офісу «Просвіти», біля пам’ятника Михайлові Грушевському на пр. Шевченка, 28 у Львові, першопочатково віддавалося підприємству у суборенду для створення Центру популяризації української книги.

 

Товариство «Просвіта» отримало приміщення в оренду ще 2001 року і використовували його доля кінопоказів та проведення інших культурних заходів, проте вже 2010 року Товариство почало отримувати листи зі звинуваченнями у безгосподарності щодо приміщення, яке потребувало капітального ремонту.

Того ж року знайшлося підприємство, що погодилося взяти приміщення у суборенду. Відремонтувати його та відкрити там центр популяризації української книги.

Угода про суборенду була підписана 2010 року представником ТзОВ «Ансвіт» та начальником управління майном спільної власності Львівської облради Микола Бандра.

«Місячна орендна плата за договором між ЛОО ВУТ «Просвіта» і ТзВО «Ансвіт» становила 8 тис. 372, 64 грн.», – пише газета Експрес.

Цільове призначення приміщення в угоді прописувалося так: «Для проведення виставкової, образотворчої та книжкової діяльності та популяризації такої продукції, виробленої в Україні».

У суборенду були виділені 131,5 м кв для популяризації української книжки.

Вже 20 жовтня 2011 року депутати Львівської обласної ради дали згоду на приватизацію приміщення. Приміщення площею 131.5 м кв продали за 1 млн. 479 тис. 612 грн., тобто, 1 м кв за ціною 11 тис. 252 грн.

У єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України вказано, що директором ТзОВ «Ансвіт» є Андрій Бучок, який також є співзасновником мисливського господарства «Вепр» разом із Назаром Гичкою – сином депутата облради Михайла Гички та зятем депутата Богдана Дубневича.

Офіс фірми «Ансві» розташований на вул. Лазаренка,1, і саме в цьому приміщення працює також одне із найбільших підприємств Дубневичів, які на той період були депутатами Львівської облради. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.