Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

newsmarket.com.ua

П'ятниця, 15 лютого 2013, 10:53

Львівська облрада звернеться до Азарова через кризу на "Львіввугіллі"

Сесія Львівської обласної ради 19 лютого розгляне питання про кризову ситуацію на ДП "Львіввугілля".

Таке рішення вчора, 14 лютого, прийняла комісія Львівської обласної ради з питань промисловості, житлово-комунального господарства, транспорту та зв'язку, інформує прес-служба ВО "Свобода". 

Пропозицію вніс голова комісії, свободівець Михало Задорожний.

На засіданні комісії йшлося про збитковість державного підприємства "Львіввугілля", втрати робочих місць на Львівщині та нарощування боргів перед державою, зокрема перед державним підприємством "Вугілля України", Державною податковою службою, Пенсійним фондом України.

Станом на кінець 2012 року заборгованість ДП "Львіввугілля" лише перед ДП "Вугілля України" становить понад 90 млн. грн.

"Проте фінансовий та господарський стан підприємства свідчить, що заборгованість підприємства є безнадійною та відсутні будь-які умови для її погашення. Заборгованість підприємства перед Державною податковою службою з податків та обов'язкових платежів становить 450 млн. грн., що негативно позначається на господарській діяльності та призводить до блокування рахунків підприємства, неможливості проведення фінансових операцій, ухвалення необхідних оперативних рішень тощо. А постійна заборгованість ДП "Львіввугілля" за електроенергію спричиняє постійне відключення електропостачання всієї структури підприємства і як наслідок їхню зупинку. Попри це, керівництво ДП "Львіввугілля" не вживає заходів щодо виходу з кризової ситуації", – йдеться в повідомленні прес-служби ВО "Своода".

Депутати пропонують звернутися до уряду щодо необхідності кадрових змін на ДП "Львіввугілля" та вжити ефективних заходів для виведення підприємства з кризи.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.