Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 11 листопада 2022, 14:55

У Львові затвердили показники проєкту бюджету на 2023 рік

Львівська міськрада

Виконком ухвалив основні показники до проєкту бюджету Львівської ОТГ на 2023 рік.

Сьогодні, 11 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради схвалив основні показники до проєкту бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік.

Доходи бюджету Львівської МТГ на 2023 року прогнозують у 14,6 млрд грн, натомість видатки, за попередніми підрахунками, також становитимуть 14,6 млрд грн.

Основним наповненням бюджету прогнозують податки на доходи фізичних осіб, зокрема від військовослужбовців, а щодо видатків, то на 2023 рік через зменшення освітньої субвенції з держбюджету, місто змушене було виділити додаткові кошти на заклади освіти.

Крім цього, у проєкті бюджету на 2023 рік зменшили видатки на фінансування міських програм. Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, виконання тих програми, які не можуть бути повністю реалізовані під час війни, перенесли на наступний рік.

Також урізали кошти на управління.

Щодо розроблення проєкту бюджету на 2023 рік, то у департаменті фінансової політики Львівської міської ради розраховували їх згідно з показниками Міністерства фінансів щодо рівня мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму та індексу споживчих цін й цін на електроносії.

Наразі проєкт бюджету Львівської ОТГ на 2023 рік мають розглянути постійні комісії депутатів Львівської міської ради, після цього документ з їхніми пропозиціями винесуть на затвердження виконкому та на сесію міської ради.

Нагадаємо, заплановані доходи проєкту бюджету на 2023 рік перевищуватимуть прийнятий бюджет Львівської МТГ-2022 року на 1,5 млрд грн.

Додамо, у грудні 2021 року депутати затвердили бюджет Львова на 2022 рік у сумі майже 14 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.