Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військова служба

П'ятниця, 18 листопада 2022, 17:02

Козицький відбиратиме галицьких контрактників на військову службу

військова служба

Максим Козицький розпорядився провести відбір українців на військову службу за контрактом у ЗСУ впродовж листопада-грудня.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького № 570/0/5-22ВА від 11 листопада 2022 року.

Максим Козицький прийняв рішення про відбір українців на військову службу за контрактом у Збройні сили України в листопаді-грудні 2022 року.

Відповідно до розпорядження начальника Генштабу ЗСУ від 28 жовтня цього року Козицький зобов'язав начальників районних військових адміністрацій, міських голів міст обласного значення:

- сприяти в створенні та організації роботи позаштатних постійно діючих військово-лікарських комісій територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) для проведення медичного огляду кандидатів під час їхнього відбору на військову службу за контрактом в ЗСУ;

- спільно з районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки організувати роботу щодо інформування населення Львівської області з питань розвитку ЗСУ, їх комплектування військовослужбовцями за контрактом з-поміж громадян, які раніше не проходили військової служби, і військовозобов'язаних, придатних до військової служби за станом здоров'я та рівнем освіти;

- сприяти представникам ТЦК та СП і військових частин у розміщенні реклами про військову службу за контрактом;

- забезпечити висвітлення у ЗМІ питань щодо військової служби за контрактом на правах соціальної реклами;

- сприяти виділенню місць для рекламування військової служби за контрактом у місцях скупчення людей, маршрутних таксі, навчальних закладах, на підприємствах тощо;

- сприяти у виділені автомобільного транспорту та паливно-мастильних матеріалів для відправки кандидатів на військову службу за контрактом у навчальні центри ЗСУ.

Крім цього, департамент охорони здоров'я Львівської ОВА має забезпечити роботу позаштатних постійно діючих військово-лікарських комісій ТЦК та СП, визначити лікарні на території області, які б займалися медичним обстеженням та лікуванням кандидатів на військову службу за контрактом в ЗСУ.

Також Козицький доручив департаменту освіти і науки Львівської ОВА:

- забезпечити роботу в навчальних закладах області щодо військово-патріотичного виховання та пропаганди військової служби за контрактом;

- сприяти проведенню Днів відкритих дверей у військових частинах для ознайомлення учнівської та студентської молоді з військовою службою за контрактом;

- забезпечити у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти області інформування учнівської та студентської молоді про військову службу за контрактом.

Управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА повинно виділити автобуса з пальним в розпорядження Львівського обласного ТЦК та СП для перевезення кандидатів на військову службу за контрактом з обласного збірного пункту до навчальних центрів ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Максим Козицький розпорядився провести приписку українців до призовних дільниць області у 2023 році.

Додамо, на початку жовтня президент Володимир Зеленський скасував осінній призов і відтермінував демобілізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.