Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

vestnik.in.ua

П'ятниця, 15 лютого 2013, 15:07

Львівська ОДА заклала зростання більшості показників в програмі соціально-економічного розвитку за 2013 рік

В проекті рішення "Про програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2013 рік з макроекономічним прогнозом на 2014-2015 роки", який запропонувала для розгляду Львівської облради Львівська ОДА, прогнозується зростання за практично всіма показниками соціально-економічного розвитку. 

Проект рішення оприлюднено на сайті Львівської облради. 

Згідно з проектом рішення, у 2013 році на 3,7% (до 35 млрд 700 млн грн) прогнозується зростання обсягу виробництва промислової продукції, на 1% (до 6 млрд 686 млн грн) – обсягу реалізації валової продукції сільського господарства. 

Із загального обсягу валової продукції сільського господарства на 1,2% (до 5 млрд 271 млн грн) прогнозується зростання обсягу виробництва рослинництва, на 0,7% – продукції тваринництва. 

У паливно-енергетичному комплексі на 20% порівняно з попереднім роком прогнозується зменшення виробництва електроенергії  – до 2 млрд 232 млн кВт.год, на 35% (до 1 млн 172 тис. тонн) – зростання виробництва готового вугілля, проте на 1% (до 103 тис. тонн) – зменшення виробництва сирої нафти. 

Зігдно з прогнозами Львівської ОДА, вартість обсягів будівельних робіт на Львівщині не зміниться – не знизиться, але і не зросте – залишиться на рівні 2 млрд 405 млн грн. 

В 2,4 раза планується збільшення обсягу фінансування розвитку малого підприємництва за рахунок обласного бюджету. 

Прогнозується десятивідсоткове зростання обсягу інвестицій в основний капітал та обсягу прямих іноземних інвестицій за наростаючим підсумком – до 14 млрд 831 грн та 1 млрд 758 млрд грн відповідно. 

Утім, на 49,1% прогнозується зменшення обсягу прямих іноземних інвестицій – до 162 млн грн. 

У соціальній сфері прогнозується утворення 44,9 тис. нових робочих місць, що на 8,9% менше порівняно з минулим роком. 

В охороні навколишнього природного середовища, зокрема, передбачено зниження на 20% обсягів викидів в атмосферне повітря підприємствами антропогенних парникових газів, а також завершення робіт із винесення в натуру меж об’єктів ПЗФ та відповідно, збільшення на 7% площі заповідної території області

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Михайло Костюк ще не прозвітував про виконання програми соціально-економічного розвитку Львівщини на 2012 рік.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.