Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

dw.de

П'ятниця, 15 лютого 2013, 16:24

Посадовець Львівської міськради порушив права громадян на доступ до публічної інформації

Прокуратура Львова склала адміністративний протокол стосовно посадової особи департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради за порушення права громадян на доступ до публічної інформації.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Мешканці міста звернулися до посадовця із запитом про надання відповідних документів, які обґрунтовують відмову Львівської міськради у покращенні їхніх житлових умов.

Проте посадовець, окрім того, що порушив встановлений законом строк розгляду вказаного запиту, не надав повної і вичерпної відповіді громадянам та протиправно відмовив у наданні запитуваної публічної інформації.

Зазначимо, що у 2012 році суди визнали винними та наклали адміністративні стягнення на 3 посадових осіб Львівської міськради, які безпідставно не надали відповідей на інформаційні запити громадян. 

Крім цього, за результатами розгляду документів прокурорського реагування у вказаній сфері торік до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 працівників міськради за допущені порушення законодавства про доступ до публічної інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.