Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Палац Балів

wikipedia.org

Четвер, 24 листопада 2022, 15:49

Палац Балів на Львівщині планують включити у туристичний маршрут

Палац Балів

Палац Балів у селі Тулиголове стане частиною нового туристичного маршруту "Королівський шлях".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 23 листопада, депутатська комісія з питань комунального майна Львівської обласної ради прийняла рішення передати палац Балів у селі Тулиголове Львівського району у розпорядження КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей".

Палац Балів, де до 2017 року діяв туберкульозний диспансер, стане частиною нового туристичного маршруту "Королівський шлях".

За словами директора Історико-краєзнавчого музею Ігоря Тимця, сучасний стан палацового комплексу потребує охорони і реставрації.

"Він збудований у 1898-1899 роках за проєктом львівського архітектора Владислава Галицького у стилі французького неоренесансну. Станіслав Баль збудував цей розкішний двоповерховий палац як найкращий пам’ятник своєму роду. Розкоші палацу додає його скульптурне оздоблення, яке вважають найбагатшим з усіх палацових резиденцій Львівщини.

Однак із 2017 року, відколи палац залишився без охорони, з нього почали розкрадати елементи декору та оздоблення, а сама будівля палацу разом із господарськими приміщеннями почали руйнуватися. Відтак для зупинення процесу руйнації, збереження будівель та їх обслуговування пропонуємо Палац Балів надати у розпорядження музею" – наголосив сказав Ігор Тимець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.