Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво на вул. Замарстинівській, 133

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 5 грудня 2022, 16:18

На Замарстинівській збудують нову житлову багатоповерхівку

будівництво на вул. Замарстинівській, 133

Виконком дозволив збудувати 7-поверхівку на вул. Замарстинівській, 133, 133-А фірмі, що дотична до дружини ексзаступника голови ДФС Львівщини.

Сьогодні, 5 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Аурум-Сіті" будівлі змішаного використання з житловими одиницями у верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів громадського призначення з підземним паркінгом на вул. Замарстинівській, 133, 133-А у Львові зі знесенням існуючих споруд.

Нову багатоповерхівку збудують на місці теперішніх будівель, які мають знести, на земельній ділянці, загальною площею 0,1498 га, що передбачена для будівництва і обслуговування інших будівель громадської забудови.

Згідно із містобудівною документацією, висота нового будинку становитиме 26,7 метра, він матиме сім поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 43%.

На першому та другому поверхах багатоповерхівки розташовуватимуться приміщення громадського призначення, а на п'яти вищих поверхах – житлові квартири. Крім цього, у будинку облаштують підземний паркінг.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, будівництво повністю відповідає усім будівельним нормам та вимогам.

Земельна ділянка, на якій зведуть новобудову, належать до зони Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності районного (місцевого) значення відповідно до зонінгу Шевченківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Аурум-Сіті" зареєстроване у серпні 2020 року на вул. Січинського, 2, займається будівництвом будівель. Власниками фірми є львів'яни Олександра Мурава (власниця будфірми "Винницькі інвестиції") і Андрій Криницький, а також мешканець села Сокільники Андрій Угрин. Всі вони є власниками львівської будфірми "Приватбуд плюс".

Крім цього, за цією ж адресою зареєстроване ПП "Світанки", що належить Ірині Вітик, дружині в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Ореста Вітика, який у 2016-2019 рр. працював заступником начальника Головного управління ДФС у Львівській області. Вона володіє ще й будфірмою ТОВ "Аурум-сіті", що зареєстрована за адресою будівництва цього житлового кварталу на вул. Пимоненка, 5, а керівником цієї фірми є Андрій Криницький.

Крім Ірини Вітик, свою частку власності у ТОВ "Аурум-сіті" на вул. Пимоненка, 5 має Людмила Криницька, яка проживає за тією ж адресою, де Андрій Криницький.

Додамо, у липні 2021 року виконком дозволив цій фірмі збудувати на вул. Пимоненка, 5 новий багатоповерховий житловий квартал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.