Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

liveinternet.ru

Понеділок, 18 лютого 2013, 13:29

Роботу 21 нардепа із Львівщини в парламенті супроводжують майже 180 помічників

На 21 нардепа із Львівщини в парламенті загалом припадає 179 помічників.

Такі данні Варіанти отримали, ознайомившись з офіційною відповіддю апарату Верховної ради України на запит ГО Опора. 

ПІБ

Помічники платні

Помічники громадські

1

Блавацький Михайло Васильович

1

0

2

Васюник Ігор Васильович

1

12

3

Гінка Ярослав Ярославович

1

6

4

Дубневич Ярослав Васильович

1

10

5

Ілик Роман Романович

1

0

6

Канівець Олег Леонідович

2

15

7

Котеляк Лідія Леонідівна

1

17

8

Кошулинський Руслан Володимирович

2

2

9

Кривецький Ігор Ігорович

0

0

10

Кубів Степан Іванович

1

17

11

Курпіль Степан Володимирович

4

20

12

Махніцький Олег Ігорович

2

3

13

Михальчишин Юрій Адріянович

3

7

14

Пазиняк Василь Степанович

0

1

15

Панькевич Олег Ігорович

3

1

16

Парубій Андрій Володимирович

5

1

17

Сех Ірина Ігорівна

1

0

18

Тягнибок Андрій Ярославович

1

15

19

Тягнибок Олег Ярославович

0

1

21

Фаріон Ірина Дмитрівна

4

3

22

Хміль Михайло Михайлович

3

9

Найбільше помічників на платній основі мають народні депутати Андрій Парубій (ВО "Батьківщина") - 5, а також Степан Курпіль (ВО "Батьківщина") та Ірина Фаріон (ВО "Свобода) - по 4. 

Найбільшу кількість помічніків на громадських засадах  - по 17 - мають депутати від ВО "Батьківщина" Степан Кубів та Лідія Котеляк. 

Загалом в парламенті  працює 4 194 помічники-консультанти народних депутатів України. Робота  1269 осіб оплачується з державного бюджету, а 2925 працює на громадських засадах.

Кожен народний депутат України щомісячно отримує 20 тисяч гривень (240 тис. грн на рік) на оплату праці помічників-консультантів. Загальна стаття витрат на кожен місяць становить 8 мільйонів 880 тисяч гривень, а в межах року – близько 107 мільйонів гривень. Депутат самостійно визначає помічників-консультантів та їх статус: штатні чи на громадських засадах.

"Найбільшу загальну кількість помічників має депутат фракції КПУ Микола Дзарданов – 31. Андрія Шипко (Партія регіонів) має 30 помічників, а Віктор Бутьківський (ПР) – найбільшу кількість помічників на громадських засадах – 28 осіб. Найбільшу кількість оплачуваних помічників (по 10 осіб) мають депутати Сергій Міщенко(позафракційний), Василь Кравчук, Олександр Абдуллін (ВО "Батьківщина")", - відзначили в "ОПОРІ".

Також по 29 помічників-консультантів мають регіонали Сергій Гриневецький, Олександр Пресман, Іван Ступак. По 28 помічників є у Володимира Бондаренка (ВО "Батьківщина"),Едуарда Леонова (ВО "Свобода"),Леоніда Литвинова (Партія регіонів). По 27 консультантів – у Григорія Заболотного (позафракційний), Івана Кириленка, Віталія Німілостівого, Володимира Шульгаи (ВО "Батьківщина").

Разом з тим в Громадській мережі відзначають, що попри те, що ЗМІ, громадські організації та виборці традиційно проявляють інтерес до персоналій помічників-консультантів, Апарат Верховної Ради засекречує інформацію щодо них.

Посилаючись на закон "Про захист персональних даних" у ВР відмовляються надати інформацію про імена, прізвища, по-батькові, засади працевлаштування помічників-консультантів депутатів.

ОПОРА відзначає, що в умовах відсутності прозорих механізмів підбору кадрів для депутатів, існують "суттєві загрози неефективного використання державних ресурсів".

Тому Громадянська мережа закликає народних депутатів самостійно оприлюднити перелік своїх помічників-консультантів та зазначити засади їх працевлаштування.

Згідно з законом народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта, які працюють за строковим договором, сумісництвом або на громадських засадах.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.