Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

dw.de

Понеділок, 18 лютого 2013, 13:53

Проблему сланцю треба піднімати вже після результатів георозвідки – Ганущин

Політичне рішення про видобуток сланцевого газу на території Львівщини слід приймати після результатів геологічних розвідок, які засвідчать вплив цього процесу на екологію.

Про це сьогодні, 18 лютого, під час прес-конференції повідомив депутат Львівської облради, член постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Олександр Ганущин, інформує кореспондент Варіантів

"Як на мою думку, проблема сланцю має бути піднята на той рівень, на якому вона зараз є вже після результатів георозвідки. Тобто слід все-таки надати можливість компаніям, які готові інвестувати в розвідку", – заявив Ганущин.

На думку нардепа, якщо видобуток сланцевого казу за помірного екологічного впливу дозволить Україні мати власний енергоресурс, то цю можливість слід використовувати.

"Що стосується ситуації, що зараз склалася, як на мене, ми вже будемо мати результати послань десь через кілька років по Юзівській площі, яка розташована в межах Харківської і Донецької областей. Очевидно, що ці результати мають бути належним чином оцінені всіма суб’єктами, в тому числі і громадськістю і, після цього, зрештою, має бути прийняте кінцеве політичне рішення – потрібен Україні сланцевий газ з усіма проблемами і витратами чи не потрібен", – наголосив депутат.

Він наголосив, що Україні варто врахувати досвід інших європейських країн, які, попри жорстке екологічне законодавство, таки імплементували в себе рішення щодо видобутку сланцевого газу. 

Нагадаємо, місцеві громади районів Львівщини, на території яких планують видобувати сланцевий газ, нещодавно провели акції протесту проти такої ініціативи. 

Проти видобутку сланцевого газу на Львівщині категорично виступає і Львівська обласна рада, з приводу чого вона зверталася до президента та генпрокурора. 

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

Тим часом компанія Shell вже підписала угоду про розробку сланцю в Юзівському родовищі, що розташоване на території Харківської та Донецької областей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.