Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

tsn.ua

Понеділок, 18 лютого 2013, 19:59

Арену для Євробаскету-2015 у Львові будуватимуть таки на стадіоні "Україна"

Львівська ОДА доручила Львівській міськраді опрацювати механізм передачі стадіону «Україна» для будівництва спортивної арени для Євробаскету-2015.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Груник доручив Львівській міській раді опрацювати юридичний механізм передачі комунальної власності стадіону «Україна» для будівництва багатофункціональної спортивної арени, а також рекомендував ТОВ «КПФ «Карпати» в найближчі терміни приступити до співпраці з Інститутом «Місто проект» щодо розробки детального плану території та подати на погодження у Львівську міську раду.

Груник наголосив, що при розробці детального плану території необхідно вирішити основні питання заїзду до майбутнього спортивного комплексу з вулиць Зеленої та Стуса, розміщення нормативної кількості автостоянок з обов’язковим збереженням існуючих меж парку «Снопківський».

Оскільки терміни надзвичай обмежені, питання перебуває на особистому контролі голови Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, 14 лютого, за дорученням голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, відбулася робоча нарада щодо визначення місця будівництва спортивного комплексу для проведення «Євробаскету-2015».

Під час наради директор департаменту містобудування та архітектури  Львівської міської ради Андрій Павлів офіційно передав директору ТзОВ «БК  «Політехніка –Галичина» Кирилу Погостінському  пакет документів для вибору місця розташування багатофункціональної спортивної арени для проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. На розгляд інвестора передані  містобудівні обґрунтування на дві земельні ділянки: одна – між стадіоном «Арена Львів» та кільцевою дорогою, інша – в межах вул. Кульпарківська 226 – Ряшівська Проектована.

Ці ділянки були запропоновані Львівською міськрадою. Міський голова Львова Андрій Садовий, ділянка на Ряшівській розгядається як основна.7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Проте Андрій Садовий повідомив, що відкритий лист від ФК «Карпати» таки приходив і він може їх продемонструвати. Також міський голова заявив, що у випадку будівництва у Снопківському парку, футбольних полів не чіпали б.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.