Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vkurse.ua

Понеділок, 18 лютого 2013, 22:19

Кредиторська заборгованість Львівщини становить понад 90 млн. грн.

Станом на 2013 рік кредиторська заборгованість у Львівській області зросла у 2,2 рази за минулий рік і становить 90,5 млн. грн. 

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської облради.

Про це повідомив 18 лютого на передсесійній прес-конференції голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

"У 2012 році ми з гордістю говорили про те, що кредиторська заборгованість порівняно з попереднім роком знизилися і становила 42,5 млн. Цього року заборгованість за минулий рік зросла у 2,2 раза й сягнула 90,5 млн. грн.", - зазначив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

Фінансування Програми обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку переведене в казначейську заборгованість на суму 2 млн. 148 тис. грн. Майже 20 районів не отримали субвенцію місцевим бюджетам, це при тому.

Є також ті програми, які повністю перейшли в кредиторську заборгованість. Зокрема, програма підтримки підприємств АПК через механізм здешевлення кредитів, з якої сума заборгованості становить 1млн. 781 тис. грн. з 1,8 млн. грн., передбачених на фінансування.

Казначейська заборгованість перед закладами культури і мистецтва становить понад 4 млн. грн., недофінансовані соціальні заклади,серед яких будинки-інтернати для людей похилого віку на 783 тис. грн.

За словами Ярослава Качмарика, всі акумульовані кошти йдуть на погашення дефіциту Пенсійного фонду, який за минулий рік зріс на 30 млрд. грн. 

Одне із найважливіших питань наступної сесії обласної ради, яка відбудеться 19 лютого, – внесення змін до показників обласного бюджету Львівської області на 2013 рік з метою погашення кредиторської заборгованості та проведення розрахунків за виконані та неоплачені на кінець 2012 року роботи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.