Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація реабілітаційного центру

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 16 січня 2023, 13:58

У Львові в квітні планують відкрити корпус нового реабілітаційного центру

візуалізація реабілітаційного центру

7-поверховий корпус реабілітаційного центру "Незламні" планують відкрити у квітні цього року.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У квітні цього року у Львові планують відкрити новий 7-поверховий корпус реабілітаційного центру "Незламні", будівництво якого стартувала наприкінці 2022 року на території першого ТМО Львова.

Як заявив генеральний директор першого ТМО "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" Олег Самчук, у новому корпусі реабілітаційного центру встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою тощо. Будується також басейн, реабілітаційні зали зі стелевими підіймачами, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати.

Також у планах – обладнати ерготерапевтичну квартиру з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки.

Щороку отримувати допомогу у закладі зможуть 10 тисяч українців.

Зазначимо, реабілітаційний корпус створюють на базі старого корпусу поліклініки. Першими партнерами цього проєкту стали Червоний Хрест, Польща, місто-партнер Львова Фрайбург. Частину реабілітаційного обладнання, необхідного для роботи центру, вже надали Швейцарія та Німеччина.

Зазначимо, ще у середині квітня 2022 року стало відомо, що у Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важкопоранених. Автором проєкту, який можна переглянути за посиланням, є архітектурна компанія "АБМК".

У червні минулого року  стартувала донорська конференція щодо будівництва центру "Незламні", а на початку вересня того ж року міста Польщі та Нідерландів (Вроцлав і Бреда) вирішили долучитися до його будівництва.

Додамо, з вересня 2022 року у спеціальному мобільному контейнері на території першого ТМО Львова у рамках спорудження реабілітаційного центру "Незламні" запрацювала перша в Україні комунальна майстерня протезування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.