Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

osvita.com.ua

Вівторок, 19 лютого 2013, 17:28

Питання щодо приєднання ветеринарного університету до аграрного мають вивчати спеціальні комісії – Олег Баран

Сьогодні Львівська обласна рада зробила перший крок до вирішення дискусійної ситуації з приєднанням ветеринарного університету до аграрного, переконаний депутат Львівської обласної ради, член наглядової ради ветеринарного університету Олег Баран.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба депутата.

"Тепер потрібно рухатися далі, додатково створюючи спеціальні комісії, які б  вивчили, зокрема, усі юридичні, господарські, організаційні нюанси такого злиття", - вважає Олег Баран.

За його словами, питання щодо об’єднання двох вищих навчальних закладів  жодному випадку не можна залишати без контролю.

"Треба зробити все, щоб інтереси Львівського національного університету ветеринарної медицини ім. С. Гжицького, який займає чільні позиції у рейтингу вишів були максимально враховані. І, повторюсь ще раз, якщо проводити злиття університетів, то воно повинне відбуватися у іншому форматі", - наголосив депутат.

На його думку, доцільно було б приєднувати аграрний університет до ветеринарного, і в жодному випадку не навпаки, як пропонується.

"І взагалі – питання злиття цих університетів мають вивчати спеціальні комісії, крім того, повинні відбуватися додаткові зустрічі з трудовими колективами, за участю громадськості. Адже ветеринарний університет – це непересічний навчальний заклад із довгою історією. Тому до будь-яких змін у роботі ВИШу треба підходити надзвичайно виважено та обдумано", - підкреслив він.

Нагадаємо, согодні Львівська облрада звернулася до Президента України і Кабінету Міністрів України з проханням призупинити процес об’єднання Львівського ветеринарного університету з Аграрним університетом. Це звернення підтримав 81 депутат.

У січні уряд ухвалив рішення об’єднати Ветеринарний та Аграрний університети у Львові. Висловлюючи своє незадоволення таким рішенням, студенти ветеринарного вийшли на пікет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.