Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Лозинський

Середа, 25 січня 2023, 10:20

Суд зобов'язав Лозинського носити електронний браслет та арештував його спільників

Василь Лозинський

Суд відправив Василя Лозинського під домашній арешт, а його спільників арештував з можливістю внесення застави.

Про це повідомляє Вищий антикорупційний суд на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 24 січня, Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід нещодавно звільненому з посади заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському у вигляді домашнього арешту, а також обрав запобіжний захід його спільникам.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував щодо колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 22 березня 2023 року" – йдеться у повідомленні.

На Лозинського поклали обов'язки: прибувати на вимогу до слідчого, прокурора та суду; не залишати Київ без дозволу слідчого; повідомляти слідчого чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дозволяють право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю.

Сторона обвинувачення клопотала про обрання для нього тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн.

Крім цього, разом з Лозинським, арештували:

- Сергія Кривого (ймовірного організатора надання хабаря ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури) з альтернативою внесення застави у 100 000 472 грн;

- Романа Кітнера (ймовірно, керівника Львівської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання Громада, а також колишнього керівника компанії Обрій ЛТД, яка у 2020 році була причетна до сумнівних закупівель "захисних костюмів з ботами" обласними комунальними лікарнями Львівщини. Він також є засновником компанії "Комфорт Тур Груп") з можливістю внести 805 200 грн застави;

- Миколу Лукашика (йому були підконтрольні підприємства, з якими укладали договори поставки) з альтернативою внесення застави майже 27 млн грн.

Нагадаємо, 21 січня НАБУ затримало Василя Лозинського під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Також правоохоронці встановили, що він входив до складу організованого злочинного угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

А вже 22 січня Лозинського звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, на якій він працював з травня 20220 року.

До цього з липня 2019 року він перебував на посаді першого заступника голови Львівської ОДА, працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА. 

Лозинський брав участь у формуванні територій громад Львівської області, який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.