Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

cnlnews.tv

Середа, 20 лютого 2013, 13:36

Територія для будівництва арени до Євробаскету-2015 ще не визначена

Можливі варіанти ділянки у Львові для будівництва арени до Євробаскету-2015 продовжують розглядатись.

 

Про це сьогодні, 20 лютого, під час сесії Львівської міськради повідомив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, інформує кореспондент Варіантів.

«Що стосується території – це питання компромісу. Ми розглядали кілька варіантів – це діючий стадіон Україна, також Арена Львів, але мусить бути ще альтернативний варіант, який буде вигідний комерційно, технічно та технологічно», – пояснює Костюк.

Як зазначає міський голова Львова Андрій Садовий, розглядався стадіон «Україна», Арена Львів та, як альтернативний варіант, район вул. Ряшівської, оскільки там є багато  території для будівництва.

«До кінця тижня ми очікуємо результати роботи фахівців, які дадуть оцінку усім запропонованим ділянкам. І наступного тижня ми опублікуємо результати», – обіцяє Садовий.

Нагадаємо, за повідомленням Львівської облдержадміністрації, Львівська ОДА доручила Львівській міськраді опрацювати механізм передачі стадіону «Україна» для будівництва спортивної арени для Євробаскету-2015.

Попередньо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Проте Андрій Садовий повідомив, що відкритий лист від ФК «Карпати» таки приходив і він може їх продемонструвати. Також міський голова заявив, що у випадку будівництва у Снопківському парку, футбольних полів не чіпали б.

Окрім того, квітень 2013 року є останнім терміном для будівництва комплексу до Євробаскету-2015.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.