Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

cefitness.net

Середа, 20 лютого 2013, 14:06

Проблема України не в недосконалій владі, а в безвідповідальній опозиції – Писарчук

Привід, що спонукав українську опозицію до блокування трибуни, в нинішній ситуації не виправдовує паралізування роботи Верховної Ради.

На цьому наголосив голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук, коментуючи блокування опозицією роботи Верховної Ради України, інформує прес-служба ЛОО Партії регіонів.

«Нині Україну вразила обширна криза, в першу чергу моралі, політична, економічна… Багато політиків і абсолютно мало державників. І все це дуже печально. Бо були сподівання, що парламент обновиться, прийдуть нові люди, які будуть мислити по-іншому, в першу чергу по-державницьки, а тепер можна вже абсолютно безапеляційно стверджувати, що ті сподівання були марними. Тому що будь-яка тверезомисляча людина розуміє, що той привід, який спонукав опозицію до блокування трибуни – він не настільки важливій в нинішній ситуації, щоби була паралізована робота вищого законодавчого органу», – переконаний Петро Писарчук.

За його словами, депутати-опозиціонери не надто переймаються проблемами держави, адже живуть в готелі за бюджетні кошти, непогано харчуються у буфеті Верховної Ради і непогано забавляються на виду у розбитої країни.

«Чим це все може закінчитися? Потрясіннями для держави. Але нехай депутати не думають, що їх та участь мине. Я знаю точно, що багатьом депутатам від опозиції на це начхати, тому що багато хто з них обзавівся маєтками в Канаді, і, напевно, має таємно паспорти цих країн. Їм видається, що вони і їхні діти захищені грішми, маєтками на території інших держав. Але це ілюзія, бо вони чинять великий гріх, бо в разі якогось збурення лиха доля їх не омине», – зазначає голова ЛОО Партії регіонів.

Що стосується можливих перевиборів, то, за його словами, якщо ця комедія буде продовжуватись і надалі, то в президента просто не буде іншого шляху і вибору, як скористатися своїм конституційним правом розпустити нині діючий парламент і оголосити позачергові вибори.

«Точно знаю, що охочих у Партії регіонів чи в уряду в умовах нинішнього дефіциту бюджету шукати мільярд гривень на захцянку опозиції щодо перевиборів – абсолютно немає. Але це буде вибір і відповідальність тих політичних сил, які затіяли всю цю комедію», – наголошує Петро Писарчук.

Він також додав, що не вважає серйозними розмови про зміни виборчої системи в Україні із змішаної на виключно мажоритарну. На думку Писарчука, вибори слід проводити за пропорційною системою, але з відкритими партійними списками, проте це питання ще потребує дискусії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.