Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

tsn.ua

Середа, 20 лютого 2013, 19:01

Генпрокуратура заявляє, що має докази причетності Кучми до вбивства Гондгадзе

Генеральна прокуратура України має достатню кількість відомостей про причетність колишнього Президента (1994-2005) Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це сьогодні, 20 лютого, в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" повідомив перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін.

"У нас є достатньо доказів, які підтверджують причетність Кучми до цього злочину, і ми зараз займаємося розслідуванням і збором всіх можливих доказів", - сказав Ренат Кузьмін.

Кузьмін також зазначив, що раніше справа про підозру Кучми в замовленні вбивства Гонгадзе була закрита через сумнівне походження "плівок" екс-майора держохорони Миколи Мельниченка, які планувалося задіяти як докази провини екс-президента.

Перший заступник генпрокурора повідомив, що Генпрокуратура вже зареєструвала постанову про притягнення Кучми й почала розслідування щодо встановлення замовників убивства відповідно до нового Кримінального процесуального кодексу.

Нагадаємо, колишній начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач вважає Литвина й Кучму обізнаними в мотивах вбивства Гонгадзе.

Печерський районний суд Києва присудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство журналіста Гонгадзе.

Суд встановив, що Пукач у ніч із 16 на 17 вересня 2000 року вбив Гонгадзе за професійну діяльність за вказівкою колишнього тоді міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, що 4 березня 2005 року був знайдений мертвим у своєму будинку під Києвом із двома вогнепальними пораненнями голови.

Джерело: Інформаційного агентства "Українські Новини".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.