Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

П'ятниця, 22 лютого 2013, 19:20

Художник Петро Сметана представив у Дзизі новаторський живопис

Сьогодні, 22 лютого, у галереї "Дзига" відкрили виставку малярства Петра Сметани.

 

В основі концепції колекції - тема непевності у майбутньому, у завтрашньому дні. Художник розповів, що малював вулиці Львова за межами  пл. Ринок. Кольори переважають похмурі, бо саме такий настрій за межами центру міста.

Влодко Кауфман, куратор виставки, зазначив, що цілком можливо через кілька років цей живопис можна буде назвати реалістичним, якщо й надалі продовжуватимуть створювати виключно туристичний Львів.

Також окремо варто згадати і про новаторство у техніці. Петро Сметана експериментує з фарбми, лаками, використовує спеціальний порох, експериментує з фактурою. Варіантам художник розповів, що досі ніхто не використовував подібну техніку. Вдало Петро продовжує й поєднувати кольори. 

Виставка триватиме до 8 березня. 

Довідка:

Петро Сметана народився 28 січня 1985 року в місті Самбір, що на Львівщині. Закінчив Львівський Національний Лісотехнічний Університет, факультет дизайну, в 2008 році. НСХУкраїни з 2012р. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.