Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво сміттєпереробного заводу

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 3 квітня 2023, 13:58

У Львові до кінця цього року планують завершити будівництво сміттєпереробного заводу

будівництво сміттєпереробного заводу

Станом на зараз сміттєпереробний завод у Львові готовий на 25%.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові, яке здійснює польська компанія Control Process S.A., завершили на 25%.

Загальна площа ділянки 9,7 га, а площа забудови становитиме 21 901,30 м². Будівельні роботи планують повністю завершити до кінця цього року. Зараз над будівництвом заводу у Львові працює понад півсотні працівників, а також 10 одиниць техніки.

"Зараз заливаємо фундаменти, встановлюємо металеві конструкції даху. Через 3-4 місяці будемо закривати панелями зовнішні фасади заводу. Плануємо закінчити будівельні роботи до кінця року, а вже наступного – буде доставка різних технологічних споряджень для осушки та іншого" – заявив керівник проєкту, представник генерального підрядника Control Process S.A. Кшиштоф Хабіер.

Майбутній завод зможе переробити 250 тис. тонн відходів на рік. Це та кількість відходів, яку на сьогодні збирають у Львові. Очікується, що на сміттєпереробному заводі буде працювати 184 особи.

"Це цілий механіко-біологічний комплекс. Тобто тут не тільки сортування, а й набір обладнання, що дозволить якісно сортувати вторинну сировину, а також підготувати матеріал до RDF-палива – це альтернативне паливо, яке є замінником бурого вугілля і газу та дозволить у майбутньому забезпечити нашу державу хорошим матеріалом, який зараз використовується в багатьох країнах світу. Зараз вже є дві компанії, які готові купувати у нас RDF-паливо і також є компанії, які готові купувати у нас вторинну сировину" – додав директор ЛКП "Зелене місто" Тарас Калужний.

Попередня вартість договору з будівництва сміттєпереробного заводу становить 36.6 млн євро. Але у зв'язку із зміною курсу валюти та війною, вартість проєкту та обладнання може дещо зрости. 

Нагадаємо, що у липні 2021 року місто підписало контракт на будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13 з польською компанією Control Process S.A. У липні 2022 році міськрада замовила експертизу щодо розробки проєкту з будівництва сміттєпереробного заводу у київської фірми за майже 300 тис. грн.

Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінювали у 23 млн євро (станом на липень 2022 року ця цифра зросла на 13,6 млн євро). У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

У грудні 2019 року ЛКП "Зелене місто" замовило за 41 млн грн підготовчі роботи для будівництва цього заводу на вул. Пластовій у фірми з Рівного.

Загальна кошторисна вартість будівництва станом на 29 вересня 2022 року становила 1 438 290 378 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.