Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Соснівка

t.me/echo80100

Понеділок, 1 травня 2023, 13:33

У Соснівці протестували проти залучення в’язнів до роботи на шахті

Соснівка

Сьогодні у Соснівці група мешканців виступила проти ініціативи керівництва шахти "Надія" залучити до роботи підприємства людей, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Про це повідомило радіо Ехо Червонограда.

Радник директора шахти Надія Сергій Троцько розповів, що державне фінансування роботи шахти передбачено лише до вересня. Отож 357 осіб, які зараз працюють на шахті, можуть залишитись без роботи. Щоб зберегти роботу шахти, потрібно добувати вугілля, але працівників зараз нема.

Староста Ірина Харчук запевнила, що залучення в'язнів до роботи на шахті є пілотним проєктом, і профільне міністерство ще не надало згоди на його реалізацію.

Мешканці висловили обурення тим, що шахтарям не дали бронь і працівників шахти відправили на фронт. Вони також дивувались, що шукають нову робочу силу серед в'язнів, а не пропонують роботу мешканцям Соснівки. Звучали побоювання щодо загрози безпеці у місті.

Представники шахти запевнили, що протягом останнього часу лише двох шахтарів скерували в ЗСУ. Керівництво шахти постійно надає інформацію в Центри зайнятості щодо вільних робочих місць. Також вони наголосили на тому, що територія шахти є закритим об'єктом, а отже, безпеці міста нічого не загрожує.

Мешканці Соснівки збираються підняти це питання на черговій сесії Червоноградської міськради 4 травня.

Нагадаємо, влітку Львівська облрада разом з партнерами з німецького уряду розпочали проєкт з перетворорення шахт "Великомостівська" і "Надія" в промислове виробництво та об'єкт промислового туризму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.