Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

energy-experts.ru

Вівторок, 26 лютого 2013, 16:45

Львівська облрада заперечує домовленості із Chevron

Львівська обласна рада не отримувала проект Угоди про розподіл продукції між урядом та компанією Chevron і тому про якесь порозуміння щодо погодження цієї угоди не йдеться. 

Про це сьогодні, 26 лютого, заявив голова Львівської обласної ради Петро Колодій, інформує прес-служба Львівської облради.

Таким чином він прокоментував висловлювання міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова про те, що начебто "Кабмін знайшов порозуміння з Львівською та Івано-Франківською обласними радами щодо угоди про розподіл продукції з "Шеврон" в рамках розробки Олеської площі".

"Прикро, але міністр екології та природних ресурсів подав недостовірну інформацію. До Львівської обласної ради проект угоди не надійшов, депутати його не бачили і не знають, про що там йдеться, зокрема, не відомо, чим обернуться сланцеві угоди для місцевих громад, на території яких "Шеврон" планує розробку родовищ", –  зазначає Колодій.

За словами голови Львівської облради, наразі взагалі не йдеться про якесь "порозуміння", позаяк облрада досі не отримала від Chevron інформації про ризики видобутку сланцевого газу.

"Позиція Львівської обласної ради залишається незмінною: передусім ми вимагаємо висновків щодо екологічних ризиків видобування на підставі серйозних досліджень, які мають також пройти експертизу українських науковців, громади мають отримати гарантії стосовно виконання інвестиційних зобов’язань компанією та ліквідації можливих екологічних загроз. Обласна рада як орган місцевого самоврядування має детально вивчити текст Угоди про розподіл продукції, донести цю інформацію до громад та після погодження з громадами ухвалювати рішення", – наголосив Колодій.

Нагадаємо, сьогодні міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков заявив, що фірма Chevron вже досягла домовленостей з облрадами Івано-Франківщини та Львівщини щодо видобутку на території областей сланцевого газу.

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

В той же час компанія Shell вже підписала угоду про розробку сланцю в Юзівському родовищі, що розташоване на території Харківської та Донецької областей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.