Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

spiegel.de

Середа, 27 лютого 2013, 15:30

Веселощі та поживність – основні цінності українців у культурі харчування – Spiegel

Українці їдять ситну і здорову їжу, а символом місцевої культури харчування можна вважати здорового, кругловидного чоловіка в літах, зображення якого прикрашає упаковки з молоком, салом чи горішками.

Про це в своїй статті "Їжа облагороджує душу" у виданні Spiegel.online пише журналіст Джонатан Віддер (Jonathan Widder).

"Той, хто захоче придбати в Україні їжу, не зможе не зауважити кругловидних, старших чоловіків. Вони прикрашають пакунки з молоком, салом або ж арахісом...Відповідно і обідні перерви в Києві є різноманітними, ситними та душевними", – пише журналіст.

Для розуміння значення їжі в Україні, на думку журналіста, найкраще глянути на упаковки продуктів харчування, до прикладу, на "Козацьку гірчицю", або ж горішки "Козацька розвага".

Українці ставляться до споживання їжі як до свята: ввечері в київських барах вони можуть споживати величезну кількість їжі та пива, йдеться в статті.

"На обіді все виглядає більш помірно. Українці, попри всі кліше не вживають в цей час алкоголь – зазвичай п’ють чай, каву, воду або компот – солодкий сік, який вони самотужки готують із зварених фруктів. Їжа є ситною та здоровою. Часто починають з супу на кшталт борщу чи солянки, потім здебільшого їдять курятину або ж свинину з рисом, картоплею чи гречкою. До цього йде також типовий салат – з капусти чи олів’є”, – пише видання.

Журналіст зазначає, що в Україні майже всі жінки, навіть бабусі, працюють, тому українці рідко обідають вдома. Здебільшого для цього використовують їдальні, дехто – заклади швидкого харчування.

Інший аспект, який українці особливо цінують під час харчування – міжлюдське спілкування, наголошується в матеріалі: під час спільного прийому їжі люди голосно та весело спілкуються та отримують від цього задоволення.

Однак найяскравіше любов українців до їжі проявляється на різноманітних святкуваннях, резюмує журналіст – під час застіль українці люблять говорити тости – ейфорійні промови, співати за столом, використовуючи при цьому величезний арсенал традиційних пісень.

"Ймовірно, саме на цих святах відчайдушний дух козаків проявляється найяскравіше", – підсумовується у статті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.