Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

fond.lviv.ua

Четвер, 28 лютого 2013, 11:43

Створення тимчасової комісії щодо розслідування діяльності Садового активізує правоохоронні органи – Баляш

Законопроект зі створення тимчасової комісії у Верховній Раді для перевірки діяльності виконавчих органів Львівської міської ради та міського голови Львова є хорошою ініціативою, що спонукатиме правоохоронні органи реагувати на порушення в цій сфері.

Про це сьогодні, 27 лютого, в коментарі Варіантам повідомив депутат Львівської облради Олег Баляш. 

"Раніше правоохоронні органи не вчиняли жодних дій щодо створення такої комісії. Гадаю, що її створення пришвидшить і реагування силових структур на правопорушення, які мають місце", – наголосив депутат.

На думку Баляша, доцільним було б, аби комісія перевірила також питання щодо численних порушень міської влади при організації Євро-2012 у Львові.

"Більшість людей вирішила, що час пройшов і ці кошти не можуть бути поверненими назад у бюджет. Тому, на мою думку, такі питання слід обов’язково піднімати, перевіряти, починаючи з того, до прикладу, як купувався проект на стадіон і це все доводити до логічного кінця, аби в країні всі розуміли, що кожна людина, яка використовуватиме державні кошти не за цільовим призначенням, буде відповідати", – зазначив Баляш.

Депутат наголошує, що неодмінно слід перевірити і використання коштів на ремонт на будівництво доріг.

"Дороги на Львівщині зараз перебувають у жахливому стані. Ті дороги, що були відремонтовані за державний бюджет – ми бачимо, що пройшла зима, і вони функціонують. Ті ж, які будувались за рахунок міського бюджету, слід відновлювати практично повністю. Це свідчить про те, що не були дотримані технології, не була використана достатня кількість будматеріалів і маємо відповідний результат”, – переконує Баляш.

Він додав, що це питання слід розглядати поза політичним контекстом, а виключно з господарської точки зору.

"Незважаючи на політичну приналежність, нам слід підтримувати хороші речі. Якщо є хороші пропозиції від цієї політичної сили (ВО "Свобода" – Варіанти), треба їх підтримувати, якщо будуть від інших – так само. Тобто це ті речі, які, я вважаю, не так пов’язані з політикою, а з конкретною господарською діяльністю", – резюмував депутат.

Нагадаємо, народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Мохник зареєстрував у Верховній Раді законопроект про створення тимчасових слідчих комісій для перевірки діяльності органів виконавчої влади Львівської та Винниківської міських рад.

Згідно із законопроектом, комісія має також розслідувати факти "незаконного впровадження транспортної мережі у місті Львові, факти нецільового використання грантових коштів Європейського банку реконструкції та розвитку під час здійснення фінансово-господарських операцій посадовими особами Львівської міської ради".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.