Львівська облрада доручила ОВА виділити 40 млн грн на безпілотники для військових

Вівторок, 4 липня 2023, 18:04

Начальник Львівської ОВА має видати розпорядження про внесення змін до програми "Безпечна Львівщина" для скерування додаткових 40 млн грн на закупівлю безпілотників.

Львівська обласна рада ініціювала закупівлю безпілотних літальних апаратів і засобів протидії безпілотним летальним апаратам для потреб 8 військових формувань Львівщини, які виконують бойові завдання на фронті.

Рішення про це ухвалили сьогодні на сесії Львівської обласної ради. 

Депутати проголосували за збільшення фінансового ресурсу на реалізацію в 2023 році Комплексної програми "Безпечна Львівщина" на 40 млн грн.

"Ми отримали листи-запити від бригад Львівщини, які виконують бойові завдання на фронті і захищають Україну. Відтак 8 бригадам на покращення матеріально-технічного забезпечення скеруємо по 5 млн грн. Вважаємо, що ми ухвалили важливе оборонне рішення", – сказав голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало. 

У 2023 році на реалізацію програми "Безпечна Львівщина" передбачено 139,2 млн грн.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Львівська ОВА є розпорядником обласним бюджетом на підставі постанови Кабміну № 252 "Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану". Сьогодні депутати висловилися за повернення бюджетних повноважень.  

 

Мітки: війна з Росією, Львівська обласна рада, новини львова