Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

old.kievbus.info

Четвер, 28 лютого 2013, 15:01

Львівська влада має намір повернути ЛАЗ у державну власність

Міський голова Львова Андрій Садовий, депутати та працівники Львівського автобусного заводу прагнуть повернути завод у державну власніть.

 

Із таким зверненням сьогодні, 28 лютого, на сесії депутати звернулися до генерального прокурора, спікера парламенту, депутатів Верховної ради та президента України, інформаує кореспондент Варіантів

За це звернення проголосували 74 депутати міської ради.

Представник ветеранського колективу Львівського автобусного заводу, слово якому дали на сьогоднішній сесії, Роман Пак розповів, що у 2008 році протягом 8 місяців незаконний власник ЛАЗу не виплачував працівникам зарплату: "Ми, акціонери, колишні працівники, керівники заводу, об’єдналися у Раду ветеранів і стали шукати захисту для трудового колективу та підприємства. На заводі працювали 11, 5 тис. людей. У рік підприємство випускало 14 тис. автобусів. Було високотехнологічне виробництво гідромеханічних коробок передач, які також поставляли різним підприємствам. Все це є знищено. ЛАЗ на межі загибелі. А це єдиний завод у Львові, який має свої автономні очисні споруди. Гріх нам, львів’янам, мати таких спеціалістів, таке виробництво, такі очисні споруди і дозволити їх знищити.

Роман Пак також додав, що приватизація підприємства відбулася 15 жовтня 2001 року. 29 листопада того ж року Деснянський районний суд скасував приватизацію, визнавши її недійсною. Після того було три інстанції судів: Господарський, Апеляційний і Вищий. Приватизацію визнали незаконною. Був наказ повернути акції Фонду майна. Акціонери дізналися про цей процес лише у червні 2009 року.

Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк додав: "Я звертаюся до наших колег з обласної ради, з Верховної, особливо до депутатів із Львівщини, не допустити банкрутства Львівського автобусного заводу".

Нагадаємо, 12 лютого повідомлялося, що ЛАЗ припинив свою роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.