Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Цензор.НЕТ

Четвер, 28 лютого 2013, 19:04

Регіонали з Луганська скаржаться на Фаріон до прокуратури

Сьогодні, 28 лютого, Луганська облрада на сесії звернувся до Генпрокуратури із проханням притягти до кримінальної відповідальності депутата Верховної Ради, члена фракції партії ВО "Свобода" Ірину Фаріон за образу активістів луганського відділення всеукраїнської громадської організації "Молоді регіони".

 

За таке рішення проголосували 98 із 101 присутнього на сесії депутата.

За словами голови облради Валерія Голенка, ініціатора звернення, 21 лютого активісти "Молодих регіонів" провели в Луганську флеш-моб, на якому продемонстрували три кубики з літерами російського алфавіту "И", "Е" і "Ъ".

Ця акція була проведена на знак незгоди зі "спробами дискримінацій російськомовного населення", а після закінчення кубики відправили Фаріон, яка, як заявив Голенко, отримавши їх, відреагувала публічними образами: "Виродки, виродки, інтелектуальні деграданти".

"Така поведінка і висловлювання народного депутата вважаємо неприпустимими. Вимагаємо від Генпрокуратури порушити проти Фаріон кримінальну справу", - зачитав звернення Голенко.

Крім того, депутати просять розглянути поведінку Фаріон на засіданні депутатської комісії Верховної Ради з питань свободи слова та депутатської етики.

Раніше Фаріон мала намір подати позов до суду проти депутата від фракції Комуністичної партії Олександра Зубчевського за його відмову говорити українською мовою під час засідання комітету з питань науки і освіти в парламенті, - пише Дело.

Нагадаємо, що голова харківської облдержадміністрації Михайло Добкін раніше у своєму "твіттері" називав "свободівців" "рідкісними представниками фауни".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.