Оля Вишня,  1 березня 2013

Варіанти на вікенд

Весна календарна, ще не весна реальна. Синоптики не прогнозують погоди для перших прогулянок і відпочинку на вулиці. Як провести цікаво вікенд? У нашому щотижневому огляді – найцікавіші варіанти.

Музика

1 березня. Фестиваль VOX ELECTRONICA. Львівська національна музична академія ім.М.В.Лисенка (вул. Нижанківського, 5). Поч. 19.00

У програмі виступить: П'єр Шеффер «Etude aux sons anim?s», Ґреґор А. Мейргофер «Етюд для фортепіано та рінґмодулятора», Йон Маріус Аарескйольд "Trip De Ski" для плівки, Сергій Зеленський «Двоголосна інвенція C-dur Й.С.Баха №1 та №2» для плівки, Чинар Тімур «in axe, pen sewed "e"» для електроніки на живо.

Концерт гурту Тартак, Химера (кінотеатр «Київ», пр. Шевченка, 8)

Під час концерту звучатимуть найвідоміші хіти, пісні, які давно гурт не грав на концертах, а також абсолютно нові пісні!
Гурт «Тартак» вже більше 15 років є одним з найпопулярніших гуртів України, а його лідер Сашко Положинський давно став кумиром української молоді.

2 березня. Презентація нового альбому харківського гурту Pur:Pur, Ресторан «Динамо Блюз» (вул. Стуса, 4). Поч. 20.00

Nevertheless – саме так називається нова платівка групи, до якої увійшло дев'ять пісень. Деякі композиції раніше вже виконувалася акустичним складом, але набули нового звучання, інші ж – побачили світ уперше.

Nevertheless – друга повноцінна робота Pur: Pur. Перша, Pure, з'явилася два роки тому.

Фестиваль електроакустичної музики VOX ELECTRONICA. Львівська національна музична академія ім.М.В.Лисенка, (вул. Нижанківського, 5). Поч. 19.00

Концерт. У програмі: Зенон Бачинський "Діалоги" для кларнету, віолончелі, хвиль Мартено та плівки, Юрій Булка "Djina Impro", Ілона Ельтек "Ранок" для флейти і плівки, Мирослав Трофимук "Прип'ять" для плівки, Lviv laptop orchestra.

3 березня. Концерт гурт Vivienne Mort. Презентація альбому «Театр Pipin?», Клуб «Культ» (вул. Чайковського, 7). Поч. 20.00

Театр Pipin? підсумовує старий період життя Vivienne Mort. До складу увійшли пісні, які виконувалися протягом двох останніх років на концертах.

Концерт Компроміси. Львівська філармонія (вул. Чайковського, 7). Поч. 18.00

Молодіжний академічний симфонічний оркестр INSO-Львів під батутою заслуженого діяча мистецтв Азербайджану Фахраддіна Керімова запрошує львівських меломанів на вечір сучасної американської музики. Солюватимуть Юлія Керімова (фортепіано) та Євген Крук (скрипка).

У програмі – Дж. Гершвін. Концерт для фортепіано з оркестром Фа мажор, Симфонічна сюїта «Американець у Парижі», Л. Бернстайн. Увертюра з оперети «Кандід», П. Чайковський. Концерт для скрипки з оркестром Ре мажор

Фестиваль електроакустичної музики VOX ELECTRONICA. Порохова вежа. Поч. 19.00

Концерт. У програмі: Анастасія Архангородська "Phluxus" для плівки, Остап Мануляк "Інтермедія" для електроніки, Бйорн Андор Драґе "Tisselur" для плівки, Міхал Павелек «Mal» для електроніки та «Mittsu no yume na monogatari» для двох флейт та електроніки, Марина Фрідман «Дзеркало» для флейти, кларнету, віолончелі та електроніки, Аяне Яманака "Me Breathing" для флейти, кларнету, скрипки, віолончелі, фортепіано та електроніки.

Мистецтво

Виставка CARNIVALE. Галерея-батярня «Правда,Б» (вул. Вірменська, 25)

Виставка графіки та ілюстрації художниці Sasha Avi. Техніка: акварель, лайнер, туш; естамп. Художницю надихає старий цирк, чорно-білі фільми, Лінч, містицизм і бомж-алкоголічка Маруся, яка кланяється мені щоразу, коли бачить на вулиці. А ще смерть і коти. 

Виставка Ольги Погрібної-Кох «Гербарій Весни». Кав'ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8)

Виставка рисунків, виконаних пером в кольорах сепіі – це фрукти, квіти, дари моря та мешканці гаїв – символи найщасливіших подій нашого життя.

Виставка малярства Петра Сметани. Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Концепція виставки: Непевність завтрашнього дня відображається в нестабільності завершення попередньої доби і початку наступної. Саме у тому моменті всі цілком переконані, що наступний день буде більш вдалим. З такою думкою засинають і прокидаються усі представники різних соціальних прошарків. Школа щоденних здобутків у нас є доволі різною.
У невеликій кімнаті, коли попередня доба закінчується і починається наступна, розуміємо ми про непевність завтрашнього дня.

Кіно

«Майстер». Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX» (Сеанси:20:30, 23:15)

Повернувшись після Другої Світової Війни Фредді Квілл не знайшов у суспільстві розуміння. І він перетворюється на приклад пороків – спивається, не можу вгамувати хіть.

Одного разу він зустрічає Ланкастера Додда, лідера нової релігійної громади. Фредді стає помічноком Ланкастера, бачить в цьому ціль життя і відправляється проповідувати свое вчення в сторону Іст Коаст. Тривалість: 144 хв

Режисер: Пол Томас Андерсон. Актори: Філіп Сеймур Хоффман, Хоакін Фенікс, Емі Адамс

"Інше життя жінки" Кінопалац (Сеанси: 10:20 12:20 14:20 19:10)

41-річна Марі прокидається на свій день народження, нічого не пам'ятаючи про свої останні п'ятнадцять років життя. Вона виявляє себе матір'ю сина підлітка, а її шлюб знаходиться на межі розпаду. Тепер в обмежений час їй належить зрозуміти, що відбувається і спробувати виправити ситуацію.

Режисер: Сільві Тестю. В ролях: Жюльєт Бінош, Матьє Кассовіц, Ор Атіка, Даніель Лебрюн, Вернон Добчефф

Фільм «Прекрасні створіння». Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX»( Сеанси:10:00, 14:10, 16:30, 18:40)

Найбільше в житті Ітан Уейт мріє втекти з міста Гатліна, де він народився. А Олена Дюкейн володіє незвичайними здібностями, але приховує їх через сором'язливість. Одного разу Гатлін помічає її в сусідському дворі. І пригадає, що вже бачив Олену в чарівних снах. Тривалість: 122 хв

Режисер: Річард Лагравенезе. Актори: Еммі Россам, Емма Томпсон, Томас Манн, Віола Девіс

Театр

1 березня. Вистава «Так казав Заратустра». Львівський театр ім. Л. Курбаса. Поч. 19.00

Спроба перенести думки Ніцше/Заратустри у сьогоднішні українські реалії; впровадити один з найвизначніших філософських творів Європи ХХ ст. в контекст української культури століття ХХІ-го.

Філософська концепція – Ніцше. Текстова концепція – Клім. Режисерська концепція – Володимир Кучинський.

2 березня. Вистава «MA-NA HAT-TA (Божественна Земля)». Львівський театр ім. Л. Курбаса. Поч. 19.00

"Перетворивши назву "Добрий бог Мангеттену" на Ma-Na Hat-ta, слово, що мовою індіанців означає "небесна земля", режисер намагався відірвати сюжет від землі, піднести дію не лише на останній поверх хмарочоса, а вище, далі, в безконечність. Художникам Володимиру Кауфману та Наталці Шимін вдається настільки візуалізувати слово, що воно працює на повну потужність. Стримана палітра з рожевим полум'ям сукні Дженіфер, легко пізнаваний Мангеттен із легко пізнаваних картонних коробок, величний та іронічний, який легко піддається трансформації, – все це можна сміливо зараховувати до незаперечних переваг вистави. У тому, як виглядає ця радіоп'єса (парадоксальне поєднання!), є саме той крок за межу реальності, гра на небесній території". Катерина Сліпченко

Вистава «Апокрифи». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3). Поч. 19.00

Вистава-притча про людські пристрасті, вірність, зраду, фанатизм, ланцюг іпостасей людського духу, кожна ланка якого самоцінна сама по собі, а разом вони утворюють багатошаровий поліфонічний твір.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.