Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

finance.obozrevatel.com -

Вівторок, 5 березня 2013, 15:30

Кілька конкурсів на розробку родовищ сланцевого газу оголосять в Україні цього року

Кілька конкурсів на розробку додаткових ділянок з родовищами сланцевого газу планується оголосити у 2013 році. 

Про це під час зустрічі з гендиректором ГД "Енергетика" Філіпом Лоу в Брюселі заявив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, інформує прес-служба Мінприроди. 

За словами очільника Мінприроди, "одним із пріоритетних завдань, визначених Урядом та Президентом України, є забезпечення енергетичної незалежності нашої країни".  У цьому контексті розглядається кілька основних шляхів досягнення цієї мети: відновлення роботи на старих свердловинах, що залишилися з часів СРСР, із застосуванням нових технологій; зменшення споживання газу завдяки застосуванню енергозберігаючих технологій; видобуток нетрадиційних видів газу (газ глибоководного шельфу, щільних порід, сланцевий газ і метан вугільних порід).

Як зазначив міністр, за оцінками експертів, поклади нетрадиційного газу в Україні сягають десятків трильйонів кубометрів. Однак, Україні необхідна технічна та фінансова допомога для проведення кваліфікованої роботи. У зв’язку з цим розпочато формування законодавства та практична реалізація проектів з розвідки та видобування нетрадиційного газу із залученням таких провідних компаній як Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, Chevron та ENI. Вже, у Західній Україні започатковано роботу компанії ENI, якій виділено для подальших розробок 9 ліцензованих ділянок.

Нагадаємо, нещодавно міністр екології запевняв, що угода з Chevron щодо видобутку сланцевого газу на території Івано-Франківської та Львівської областей може бути підписана протягом двох наступних місяців, однак Львівська облрада цю інформацію спростувала. 

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу на Львівщині. 

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

Тим часом компанія Shell вже підписала угоду про розробку сланцю в Юзівському родовищі, що розташоване на території Харківської та Донецької областей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.