Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

nter.net.ua

Середа, 6 березня 2013, 19:19

Фуросемід заборонений для продажу і використання в Україні

Державна служба з лікарських засобів України заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Фуросемід", таблеток по 40 мг № 10, серії 10810, з маркуванням Луганського хіміко-фармацевтичного заводу.

Рішення прийняте на підставі інформації Луганського хіміко-фармацевтичного заводу, що "Фуросемід", таблетки по 40 мг № 10 вказаної серії, із маркуванням цього заводу не вироблявся.

"Фуросемід" показаний до застосування при набряковому синдромі різного генезу, у тому числі при хронічній серцевій недостатності, цирозі печінки, нефротичному синдромі, артеріальній гіпертензії та інших захворюваннях.

Держслужба також заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Доларен", таблетки 100, серії D-879 з маркуванням індійської компанії Nabros Pharma Private Limited через неможливість контролю якості препарату.

"Доларен" рекомендується для симптоматичного лікування застудних захворювань, головного болю, невралгії, зубного болю, люмбаго, остеоартрозу та інших захворювань.

Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію і застосування "Фуросеміду" та "Доларену", після отримання зазначеного розпорядження необхідно перевірити наявність даного ліки вказаної серії і вжити заходів щодо його знищення або повернення постачальнику (виробнику).

Нагадаємо, також в Україні заборонений продаж "Фесталу". І, як повідомлялося раніше, у січні цього року був заборонений для реалізації Колдрекс у пакетиках зі смаком меду та лимону серії 1009, а наприкінці грудня 2012 року - лікарський засіб "Стопгріпан лимон".

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.